Σε φιλανθρωπική Εκδήλωση Κλασσικής Μουσικής ο Λεωνίδας Καβάκος στην Ύδρα

Σε φιλανθρωπική Εκδήλωση Κλασσικής Μουσικής ο Λεωνίδας Καβάκος στην Ύδρα
archive

Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00 στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας και στο πλαίσιο της 7ης Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης Κλασσικής Μουσικής υπέρ του Νοσοκομείου Ύδρας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του κορυφαίου Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκου με τον Enrico Pace στο πιάνο.

Η συγκεκριμένη φιλανθρωπική εκδήλωση διοργανώθηκε για πρώτη φορά µετά τον θάνατο του Κωστή Σοφιανού, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2009, για να τιµηθεί η µνήµη του και η µουσική παράδοση που χαρακτηρίζει την οικογένεια. Η συγκίνηση είναι ήδη έντονη για την σύζυγό του Τζένη Σοφιανού, δικηγόρο και πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης καθώς και για τους δύο γιους του Νίκο Σοφιανό και Αλέξανδρο Σοφιανό. Η βραδιά αναµένεται να είναι αξέχαστη µε την παρουσία ενός µουσικού που έχει βάλει την Ελλάδα µέσω της µαεστρίας του στον παγκόσµιο χάρτη. Αυτή τη φορά ο Λεωνίδας Καβάκος έχει επιλέξει αποσπάσµατα ιδανικά για την περίπτωση, τις σονάτες του Μπετόβεν και του Ρίχαρντ Στράους (την περίφηµη Sonata op. 24 του Μπετόβεν σε τέσσερα µέρη και τη Sonata op. 18 σε τρία µέρη).

Το 1984, στο ίδιο νησί ο Καβάκος είχε δώσει το πρώτο του ατοµικό ρεσιτάλ στην οικία Dale Keller. Συνεπώς, όλοι έχουν πολλούς λόγους να συγκινηθούν που τόσα χρόνια µετά από τότε που ο Καβάκος έφτανε στην Ύδρα καλεσµένος του Πολιτιστικού Συλλόγου, επιστρέφει στα ίδια µέρη ως ένας από τους καλύτερους µουσικούς του πλανήτη.

Ο Λεωνίδας Καβάκος έχει ανακηρυχθεί κορυφαίος µουσικός του κόσµου, καθώς του απονεμήθηκε το βραβείο Léonie Sonning Music Prize 2017. Πρόκειται για µια κορυφαία διάκριση που ονειρεύονται τα µεγαλύτερα ονόµατα της μουσικής κοινότητας αλλά δύσκολα κατακτούν. Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ο πέµπτος βιολονίστας στην ιστορία που κερδίζει αυτό το βραβείο -οι 4 προηγούµενοι ήταν ιερά τέρατα της κλασικής µουσικής όπως ο Γεχούντι Μενουχίν (1972), ο Ισαάκ Στερν (1982), ο Γκίντον Κρέµερ (1989) και η Αν-Σοφί Μούτερ (2001).

Πριν δύο χρόνια οι αναγνώστες του «Gramophone», του πιο απαιτητικού ίσως περιοδικού για την κλασική µουσική, τον είχαν ανακηρύξει επίσης Καλλιτέχνη της Χρονιάς, ενώ ήταν υποψήφιος και για το βραβείο Γκράµι. Φτάνοντας εποµένως στο απόγειο µιας καριέρας γεµάτης διακρίσεις και βραβεία από την εφηβική κιόλας ηλικία του, ο κορυφαίος µουσικός επιστρέφει κατά κάποιον τρόπο εκεί απ’ όπου ξεκίνησε. Συγκεκριµένα στην Ύδρα το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00, για µια πανηγυρική φιλανθρωπική συναυλία.

Η συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου έχει ενταχθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ» και τα έσοδά της κάθε χρόνο διατίθενται για τις ανάγκες του νοσοκομείου Ύδρας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του Πρόεδρου του Νοσοκομείου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ, ο οποίος έχει ορίσει οργανωτική επιτροπή, Πρόεδρος της οποίας είναι η δικηγόρος κυρία Τζένη Σοφιανού.

Όσες και όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν στην μοναδική αυτή μουσική βραδιά, μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις από το ξενοδοχείο «ΛΗΤΩ» στην Ύδρα, (τηλ. 22980 53385-6).

Δημοφιλή