Γυναίκες μην ανησυχείτε. Το 56% των αντρών πιστεύει ότι δεν υπάρχει πια σεξισμός

Γυναίκες μην ανησυχείτε. Το 56% των αντρών πιστεύει ότι δεν υπάρχει πια σεξισμός

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι γυναίκες δεν έχουν περάσει και τόσο εύκολα. Λιγότερες επαγγελματικές ευκαιρίες, ανισότητα στους μισθούς, μηδενική υπεράσπιση σε νομικά θέματα, στίγμα σχετικά με πράξεις όπως είναι η βία, η κακοποίηση και ο βιασμός και, φυσικά, η αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι από τη φύση τους πιο αδύναμες, ευαίσθητες και κλαίνε εύκολα (ειδικά όταν έχουν περίοδο).

Παρ' ολ' αυτά, φαίνεται πως οι αμερικανοί, και συγκεκριμένα το 56% αυτών, ότι ο σεξισμός δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Τον έχουμε αφήσει πίσω μας, με λίγα λόγια. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Pew σε περισσότερους από 4.000 ενήλικες, ηλικίας 18 έως 65 και άνω, ανέφερε ότι 56% των αντρών θεωρεί ότι τα εμπόδια που δυσκόλευαν παλαιότερα τις γυναίκες δεν υπάρχουν πια.

Όλα καλά, κορίτσια!

Φυσικά, η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες δεν είχαν την ίδια αντίληψη για τον κόσμο. Συγκεκριμένα, 635 των γυναικών είπαν ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ακόμα περισσότερα εμπόδια από τους άντρες.

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι οι απόψεις διέφεραν και ανάλογα με τις πολιτικές απόψεις των συμμετεχόντων.Συγκρκιμένα το 68% των Δημοκρατικών (αντρών και γυναικών) πίστευαν ότι οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν εμπόδια, σε σύγκριση με το 35% των Ρεπουμπλικανών.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.