Η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση έθεσε σε διαθεσιμότητα οκτώ τηλεπαρουσιάστριες για τα κιλά τους

Η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση έθεσε σε διαθεσιμότητα οκτώ τηλεπαρουσιάστριες για τα κιλά τους
People in control room.
People in control room.
VisionsofAmerica/Joe Sohm via Getty Images

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της αιγυπτιακής κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας (ERTU) να θέσει τις γυναίκες τηλεπαρουσιάστριες ειδήσεων σε διαθεσιμότητα, προτρέποντάς τες να κάνουν δίαιτα για να χάσουν κιλά προτού επιστρέψουν στον χώρο εργασίας τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Al-Yawm al-Sabi, η ERTU έχει δώσει σε οκτώ παρουσιάστριες προθεσμία ενός μηνός για να χάσουν κιλά, ώστε να βγουν ξανά στον αέρα έχοντας «ευπρεπή εμφάνιση». Αξίζει να σημειωθεί ότι την διεύθυνση της ERTU έχει αναλάβει γυναίκα ονόματι Safaa Hegazy, η οποία στο παρελθόν έχει διατελέσει τηλεπαρουσιάστρια.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις τόσο των παρουσιαστριών, όσο και πολιτών και Οργανώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών. Η παρουσιάστρια Khadija Khattab ζήτησε από τους πολίτες να κρίνουν εάν είναι πράγματι «παχιά», ενώ μία άλλη εξήγησε ότι το ζήτημα θα έπρεπε να μην έχει δημοσιοποιηθεί.

Το Κέντρο Καθοδήγησης και Νομικής Ενημέρωσης Γυναικών στην Αίγυπτο καταδίκασε την συγκεκριμένη απόφαση, λέγοντας ότι παραβιάζει το σύνταγμα και ότο συνιστά βία κατά των γυναικών.

Δημοφιλή