ΔΙΕΘΝΕΣ
19/08/2016 08:14 EEST | Updated 19/08/2016 08:14 EEST

«Ο αυτοκράτορας δεν έχει...»: Γυμνά αγάλματα του Τραμπ ξεπήδησαν σε αμερικανικές πόλεις

ASSOCIATED PRESS
A woman points at a statue of a naked Republican presidential candidate Donald Trump, Thursday, Aug. 18, 2016 in New York's Union Square. The statue was removed by New York City Department of Parks & Recreation employees. (AP Photo/Mary Altaffer)

Γυμνά αγάλματα του Ντόναλντ Τραμπ εγέρθηκαν σε κεντρικά σημεία μεγάλων αμερικανικών πόλεων, όπως η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, το Κλήβελαντ και το Σιάτλ την Πέμπτη.

Τα αγάλματα, τα οποία παρουσίαζαν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο πρόεδρο της Αμερικής με μικροσκοπικά γεννητικά όργανα, έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα περισσότερα σημεία των πόλεων, αν και οι φωτογραφίες τους συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

The Emperor Has No Balls. Los Angeles #INDECLINE . . . . . . (photo: @birdmanphotos)

A photo posted by INDECLINE (@indeclineofficial) on

Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται η αναρχική ομάδα INDECLINE που στόχο είχε να ντροπιάσει τον μεγιστάνα, ο οποίος χθες, Πέμπτη, ζήτησε συγγνώμη από όσους έχει προσβάλει κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Βίντεο με την κατασκευή των αγαλμάτων -τα οποία είχαν τον εξής τίτλο: «Ο αυτοκράτορας δεν έχει αρχ****α»- είχε ανέβει στο YouTube, όμως κατέβηκε σύντομα.

«Είναι απαίσια, τραγικά όμορφο», δήλωσε ο Jeanne-Marie Patrick, κάτοικος Νέας Υόρκης, στον Guardian.