Τραγωδία στην Αίγινα: Δημοσιογραφική αλητεία καταγγέλλει η κυβέρνηση

Τραγωδία στην Αίγινα: Δημοσιογραφική αλητεία καταγγέλλει η κυβέρνηση
(Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
(Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
Pacific Press via Getty Images

«Άθλια πολιτική εκμετάλλευση» από δημοσιογράφους και ΜΜΕ του δυστυχήματος στην Αίγινα καταγγέλλει η κυβέρνηση, μιλώντας αυτή τη φορά με ονόματα. Η αναπαραγωγή από συστημικά ΜΜΕ και γνωστούς δημοσιογράφους μίας ανάρτησης που έγινε στο site Μακελειό, η οποία διαψεύσθηκε άμεσα από την κυβέρνηση, προκάλεσε μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση.

Site έγραψε ότι υπάρχουν φήμες πως υπουργοί της κυβέρνησης (Σταθάκης, Φλαμπουράρης) επέβαιναν στο ταχύπλοο που έπεσε πάνω στο σκάφος με τους τουρίστες στην Αίγινα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με δήλωσή της τα διέψευσε και ζήτησε την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο των επιβαινόντων και του ιδιοκτήτη του ταχύπλοου. Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε αναρωτήθηκε στο twitter μήπως επέβαινε κάποιο ΣΥΡΙΖΟπουλο ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας αναρωτήθηκε στο facebook «ποιοι ήταν οι συνεπιβάτες του κ. Λυκουρέχου» και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου ρώτησε στο twitter τον υπουργό Ναυτιλίας «αν βιαστήκατε στο ατύχημα της Αίγινας. Ή μήπως επιτηδες βιαστήκατε;». Και σήμερα τα ΝΕΑ στο πρώτο τους θέμα κάνουν λόγο για «εμπλοκή Δρίτσα στην προανάκριση με δηλώσεις και εκτιμήσεις» και γράφουν στην πρώτη σελίδα για «φημολογία που συνέδεε κυβερνητικά στελέχη με την τραγωδία της Αίγινας».

Σε όλα αυτά το Μαξίμου απάντησε ότι «η δημοσιογραφική αλητεία συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής και των φερέφωνών της. Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης. Και όμως έγινε. Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «Ο αυτοεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση. Όσο για την εφημερίδα «Τα Νέα» που σήμερα έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε; Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι».

Και σε ένα υστερόγραφο οι κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν: «Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Όσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε».

Η απάντηση του Ποταμιού

Σε ανακοίνωση του το Ποτάμι απαντώντας στο κατηγορώ του Μαξίμου, επισημαίνει: «Ζαβλακωμένοι από την πολλή ηλιοθεραπεία οι κυβερνητικοί υπάλληλοι βάρδιας δε διαβάζουν πια ούτε τις ανακοινώσεις στις οποίες απαντούν (προφανώς από τις παραλίες). Το Ποτάμι ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, του φερόμενου ως καπετάνιου αλλά και όσων δηλώνουν ότι επέβαιναν στο ταχύπλοο που προκάλεσε το θάνατο σε τέσσερις ανθρώπους. Είναι ο μόνος τρόπος να μάθουμε ποιος ήταν πραγματικά πού τις μοιραίες στιγμές. Και οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύψουν την αλήθεια, όπως είπαμε και επαναλαμβάνουμε. Εκτός αν η κυβέρνηση, που έχει πάρει διαζύγιο από τις πολιτικές αλήθειες, κηρύσσει πόλεμο πλέον σε όποιον αναφέρει έστω τη λέξη αλήθεια.»

Δημοφιλή