Μάρκο Μάριν: Ο «Γερμανός Μέσι», έτερον ήμισυ του Οζίλ που έχασε τη λάμψη του

Μάρκο Μάριν: Ο «Γερμανός Μέσι», έτερον ήμισυ του Οζίλ που έχασε τη λάμψη του
Contra

Ο Μάρκο Μάριν αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, στην προσπάθεια που κάνουν οι πρωταθλητές για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής του Πάουλο Μπέντο.

Τα "χρυσά" χρόνια στη Βέρντερ

Ο 27χρονος άσος άρχισε να απασχολεί έντονα με την παρουσία του το γερμανικό ποδόσφαιρο τη σεζόν 2008-09 και το καλοκαίρι του 2009 η Βέρντερ δαπανά το ποσό των 8.2 εκ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει από την Γκλάντμπαχ.

Ο Μάριν "κόλλησε" αμέσως στη νέα του ομάδα και μαζί τους Οζίλ και Χουντ συνέθεσαν ένα εκπληκτικό τρίο, με τον Πιζάρο να αποτελεί την "αιχμή του δόρατος". Η ομάδα της Βρέμης σκόραρε εκείνη τη σεζόν 71 γκολ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Champions League, με τον Μάριν να πετυχαίνει 4 εξ αυτών, μοιράζοντας παράλληλα 14 ασίστ (!). Μάλιστα το kicker στον απολογισμό της χρονιάς τον ανέδειξε σε κορυφαίο της ομάδας του.

ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟΥ 2010

Ο Γιόκιμ Λεβ βλέποντας τις εξαιρετικές επιδόσεις του μικρόσωμου μεσοεπιθετικού που είχε αρχίσει να αποκαλείται "Γερμανός Μέσι", τον κάλεσε στην εθνική μαζί με τον Οζίλ και του έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής (2 συμμετοχές ως αλλαγή στη φάση των ομίλων).

Η επόμενη σεζόν, χωρίς τον Μεσούτ Οζίλ στην ομάδα, ο οποίος μετακόμισε στη Ρεάλ, έμεινε να κάνει... ντουέτο με τον Χουντ και τα κατάφερε εξίσου καλά, αφού τελείωσε τη χρονιά με 3 γκολ και 11 ασίστ, παρά το γεγονός ότι η Βέρντερ δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα του προηγούμενου αγωνιστικού έτους. Ακολούθησε μια σχετικά μέτρια σεζόν (2011-12), στη διάρκεια της οποίας ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα.

Η "μετακόμιση" στην Τσέλσι

Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο ξόδεψε το καλοκαίρι του 2012 08 εκ. ευρώ και τον απέκτησε από τη Βέρντερ, σε μια σεζόν που οι "μπλε" είχαν αποκτήσει για την ίδια θέση και τον Όσκαρ. Ο Μάριν κληθείς να μιλήσει για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, δεν έδειξε να πτοείται από το γεγονός ότι στη θέση του είχαν αρχίσει να συνωστίζονται πολλοί ποδοσφαιριστές, δηλώντας αισιόδοξος πως θα πάρει το χρόνο που του αναλογεί.

ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Τελικά τα πράγματα στην Τσέλσι δεν εξελίχθηκαν όσο καλά θα ήθελε (έπαιξε μόλις σε 6 ματς, τα 2 ως βασικός) και μετά από μία μέτρια σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στη Σεβίλλη, με σκοπό να πάρει περισσότερο χρόνο και να βρει τον παλιό καλό εαυτό του.

Στην αρχή της θητείας του στην ισπανική ομάδα είχε πολύ καλές παρουσίες, όμως ένα τραυματισμός τον άφησε εκτός για μεγάλο διάστημα και κατάφερε να ξαναπάρει φανέλα βασικού λίγο πριν το τέλος της σεζόν. Πάντως είχε αξιοσημείωτη ευρωπαϊκή συμμετοχή, στην πορεία των Ανδαλουσιανών προς την κατάκτηση του Europa League, χάνοντας μόλις τα 7 από τα 19 παιχνίδια της ομάδας του σε αυτή τη "χρυσή" διαδρομή.

Παρά το γεγονός ότι είχε θετική συμβολή στην πολύ καλή χρονιά της Σεβίλλης, ο δανεισμός του δεν ανανεώθηκε και το επόμενο καλοκαίρι τον βρήκε δανεικό στη Φιορεντίνα του Βιτσέντσο Μοντέλα.

Ο Μαρίν έχει χαρακτηριστεί εκτός από «βασιλιάς της ντρίμπλας» και «βουτηχτής». Όταν πήγε στην Τσέλσι είχε κληθεί να σχολιάσει την κακή φήμη που τον ακολουθεί και είχε αντιδράσει οργισμένα: «Όλα αυτά είναι σκουπίδια. Έχω τιμωρηθεί ποτέ με κίτρινη επειδή βούτηξα; Η απάντηση είναι ποτέ».

Στους «βιόλα» όμως τον περίμενε μισή εφιαλτική χρονιά, έχοντας πολύ περιορισμένη συμμετοχή (4 συμμετοχές και 2 γκολ στο Europa League). Το ντεμπούτο του έγινε στο ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-1, στο οποίο πέρασε ως αλλαγή, ενώ έπαιξε κόντρα στον "δικέφαλο" και στο παιχνίδι της Φλωρεντίας.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του Μάριν ήταν η Άντερλεχτ τον Γενάρη του 2015. Στο Βέλγιο δεν κατάφερε για ακόμη μια φορά να στεριώσει (είχε και πάλι αρκετούς μικροτραυματισμούς) και παρότι υπήρχε οψιόν αγοράς από την ομάδα των Βρυξελλών στο τέλος της σεζόν, αυτή δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ (μάλιστα έφυγε πριν το τέλος της σεζόν) κι έτσι κλήθηκε να δοκιμάσει πέρυσι το καλοκαίρι την τύχη του στην Τουρκία, με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ.

Με την Τράμπζονσπορ πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, μετρώντας 24 παρουσίες (και 2 γκολ) στο πρωτάθλημα και 5 συμμετοχές στο κύπελλο, με την ομάδα του ωστόσο να πραγματοποιεί μέτρια χρονιά, το τέλος της οποίας τη βρήκε στη 12η θέση της τουρκικής Σούπερ Λίγκας.

ΠΗΓΗ: Contra

Δημοφιλή