ΔΙΕΘΝΕΣ
22/08/2016 16:05 EEST | Updated 22/08/2016 16:06 EEST

Ρέντσι: «Η Ευρώπη δεν έχει "τελειώσει" μετά το Brexit»

POOL New / Reuters
Italian Prime Minister Matteo Renzi, German Chancellor Angela Merkel (C) and French President Francois Hollande (L) pay respect at the grave of Altiero Spinelli on Ventotene island, central Italy, August 22, 2016. REUTERS/Carlo Hermann/Pool

Η Ευρώπη «δεν έχει τελειώσει» μετά το Brexit, διεμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από το αεροπλανοφόρο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, στα ανοικτά της ιταλικής νήσου Βεντοτένε, έχοντας στο πλευρό του την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Πολλοί πίστεψαν μετά το Brexit ότι η Ευρώπη τελείωσε. Αυτό δεν ισχύει», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, λίγο προτού παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας μαζί με την Μέρκελ και τον Ολάντ, με τους οποίους θα συζητήσει τους τρόπους που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή, μετά το σοκ της απόφασης των Βρετανών πολιτών να εγκαταλείψουν την Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε αναζήτηση μιας συμφωνίας για την Ευρώπη. Η ατζέντα και η σημειολογία της συνάντησης Ρέντσι, Μέρκελ και Ολάντ.