Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης λιποθύμησε μετά από πολύωρη δημόσια ομιλία

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης λιποθύμησε μετά από πολύωρη δημόσια ομιλία
YouTube

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, Lee Hsien Loong, λιποθύμησε μπροστά στα μάτια χιλιάδων παρευρισκομένων και τηλεθεατών κατά την διάρκεια πολύωρης δημόσιας ομιλίας του το απόγευμα της Κυριακής με αφορμή την 51η επέτειο από την ίδρυση του κράτους της Σιγκαπούρης την 9η Αυγούστου.

Μετά το περιστατικό τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του πλήθαιναν, με πολλούς να φοβούνται ότι υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Σύμφωνα όμως με το ιατρικό προσωπικό που τον εξέτασε, ο 64χρονος πολιτικός ήταν κουρασμένος και αφυδατωμένος. Μία ώρα και είκοσι λεπτά μετά, ο ίδιος μάλιστα συνέχισε την ομιλία του.

«Σας ευχαριστώ που με περιμένατε. Τους τρόμαξα όλους. Νομίζω αυτό συνέβη. Δεν είχαν ποτέ τόσους γιατρούς να με προσέχουν όλοι μαζί, λένε ότι είμαι καλά. Όμως όπως και να χει θα κάνω εξετάσεις μόλις τελειώσω», είπε ο Loong αμέσως μόλις ξανανέβηκε στο βήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 64χρονος πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, ο οποίος έχει δώσει στο παρελθόν μάχη με τον καρκίνο, στεκόταν όρθιος επί δύο ολόκληρες ώρες προτού χάσει τις αισθήσεις του.

«Η καρδιά του είναι καλά, δεν υπέστη καρδιακό επεισόδιο», ανέφερε επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση.

Δημοφιλή