Παιδικό ψέμα η καταγγελία 13χρονου για απόπειρα απαγωγής στη Γλυφάδα

Παιδικό ψέμα η καταγγελία 13χρονου για απόπειρα απαγωγής στη Γλυφάδα
Sooc

Λήξη συναγερμού στην ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελία παιδιών ότι έπεσαν θύματα απόπειρας απαγωγής στα σύνορα Βουλιαγμένης-Γλυφάδας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η καταγγελία ήταν τελικά ένα παιδικό ψέμα.

Ο 13χρονος και η 9χρονη αδερφή του εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι ανήλικοι παραδέχθηκαν ότι όσα είχαν υποστηρίξει για την «απαγωγέα» ηλικιωμένη δεν ίσχυαν αλλά τα είπαν για να δικαιολογήσουν τη φυγή τους από το σπίτι και να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους.

Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι αστυνομικοί είχαν πολλές επιφυλάξεις για την καταγγελία του 13χρονου αγοριού ότι το μεσημέρι της Κυριακής μία ηλικιωμένη γυναίκα επιχείρησε να απαγάγει τον ίδιο και την 9χρονη αδερφή το, την ώρα που βρίσκονταν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ο ανήλικος είπε ότι στο διάστημα που η μητέρα των φίλων τους, που ήταν μαζί τους έλειψε για λίγο, μία «γιαγιά», όπως είπε, προσπάθησε να αρπάξει τον ίδιο και την αδερφή του. Υποστήριξε ότι λίγα μέτρα δίπλα ήταν ένα λευκό βαν με φιμέ τζάμια, στο οποίο θα τους έβαζε μέσα. Η Άμεση Δράση έλαβε κλήση για το περιστατικό στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής και παρά τις έντονες αναζητήσεις δεν εντόπισαν ύποπτο αυτοκίνητο ή ηλικιωμένη γυναίκα.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να περιγράψει σε εξειδικευμένους αστυνομικούς την περιπέτειά τους για περαιτέρω αξιολόγησή της. Λίγο αργότερα «ομολόγησε» το… ψέμα τους και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το είπε, με αποτέλεσμα να λήξει ο συναγερμός και να ειδοποιηθούν οι γονείς του προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες χειρισμού και προσέγγισης των παιδιών τους.

Δημοφιλή