Σιδερογροθιές, γκλομπ και ρόπαλα στην επίθεση κατά αστυνομικού στην Αιτωλοακαρνανία, παρουσία Μπαρμπαρούση

Σιδερογροθιές, γκλομπ και ρόπαλα στην επίθεση κατά αστυνομικού στην Αιτωλοακαρνανία, παρουσία Μπαρμπαρούση
eurokinissi

Σιδερογροθιές, γκλομπ και ξύλινα ρόπαλα χρησιμοποίησε η παρέα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, για να επιτεθεί σε αστυνομικό σε καφενείο στο χωριό Φυτείες του Δήμου Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία.

Λόγω των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος υπάγεται σε ειδικό καθεστώς λόγω της βουλευτικής ασυλίας. Η υπόθεση δηλαδή πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή για να αποφασιστεί το κατά πόσο θα γίνει άρση της ασυλίας ή όχι.

Όλα ξεκίνησαν στις 3.00 τα ξημερώματα σε επαρχιακό δρόμο της Αιτωλοακαρνανίας όταν συγγενής του Μπαρμπαρούση που επέβαινε σε αυτοκίνητο διαπληκτίστηκε για την προτεραιότητα με τον αστυφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα.

Ο συγγενής του Μπαρμπαρούση θέλοντας να πάρει εκδίκηση για τον καυγά εμφανίστηκε μαζί με άτομα του περιβάλλοντός του με άγριες διαθέσεις στις 12.45 το μεσημέρι της Δευτέρας σε καφενείο στις Φυτείες, όπου έπινε καφέ ο αστυφύλακας μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα άτομα εμφανίστηκαν με γκλομπ, ξύλινα ρόπαλα και σιδερογροθιές στα χέρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρών στο περιστατικό ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Η παρέα χτύπησε τον αστυφύλακα και την παρέα του. Οι θαμώνες του καφενείου επενέβησαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύρραξη. Ο αστυνομικός και η παρέα του μετέβησαν με δικά τους οχήματα στο νοσοκομείο.

Τα άτομα που εξαπέλυσαν την επίθεση αναμένεται να κατηγορηθούν για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών λόγω των μέσων που χρησιμοποίησαν στην ενέργειά τους. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι δικογραφία θα σχηματιστεί και σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα πρέπει η υπόθεση να οδηγηθεί στη Βουλή προκειμένου να γίνει άρση της ασυλίας του.

Δημοφιλή