ΔΙΕΘΝΕΣ
22/08/2016 15:35 EEST | Updated 22/08/2016 15:35 EEST

Άφιξη στην Τουρκία αμερικανικής αντιπροσωπείας που θα ερευνήσει την υπόθεση Γκιουλέν

Charles Mostoller / Reuters
U.S. based cleric Fethullah Gulen at his home in Saylorsburg, Pennsylvania, U.S. July 29, 2016. REUTERS/Charles Mostoller/File Photo

Mια επίσημη αποστολή Αμερικανών αξιωματούχων θα συναντηθεί αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη με τις τουρκικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας με επίκεντρο τον πρώην ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια τουρκική διπλωματική πηγή.

Αυτή η αντιπροσωπεία την οποία απαρτίζουν τέσσερις αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εξωτερικών θα συναντηθεί με εκπροσώπους των δικαστικών αρχών, την παραμονή της επίσκεψης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη στην Άγκυρα, πρόσθεσε αυτή η πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Έπειτα από τις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη και την Τετάρτη, μια ομάδα με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας αναμένεται επίσης να μεταβεί στις ΗΠΑ.