Συνελήφθη ο θείος και αναζητούνται οι δύο ξάδελφοι του Μπαρμπαρούση της ΧΑ για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Συνελήφθη ο θείος και αναζητούνται οι δύο ξάδελφοι του Μπαρμπαρούση της ΧΑ για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού
Nikos Libertas/SOOC

Στην ταυτοποίηση του συνόλου των ατόμων που συμμετείχαν στο περιστατικό ξυλοδαρμού αστυνομικού στις Φυτείες του Δήμου Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία προχώρησε η Αστυνομία.

Στην επίθεση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας σε καφενείο συμμετείχαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συγγενής του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, που προκάλεσε τον καυγά, τα δύο του αδέλφια, ο πατέρας του και ο βουλευτής.

Τα δύο αδέλφια (ξάδελφοι του βουλευτή) που κατηγορούνται για το περιστατικό εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά τη χθεσινή ημέρα προκειμένου να αποφύγουν τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του πατέρα του ατόμου που προκάλεσε το επεισόδιο βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα μαστίγιο και ένα κοντάκι όπλου με αποτέλεσμα να κατηγορείται και το νόμο περί όπλων.

Για την επίθεση σε βάρος του αστυφύλακα που υπηρετεί στην Αθήνα και βρισκόταν σε άδεια έχει σχηματιστεί δικογραφία για πέντε άτομα, ανάμεσά τους ο βουλευτής. Λόγω των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση η δικογραφία σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Το περιστατικό

Όλα ξεκίνησαν στις 3.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας σε επαρχιακό δρόμο της Αιτωλοακαρνανίας όταν συγγενής του Μπαρμπαρούση που επέβαινε σε αυτοκίνητο διαπληκτίστηκε για την προτεραιότητα με τον αστυφύλακα.

Ο συγγενής του Μπαρμπαρούση θέλοντας να πάρει εκδίκηση για τον καυγά εμφανίστηκε μαζί με άτομα του περιβάλλοντός του με άγριες διαθέσεις στις 12.45 το μεσημέρι της Δευτέρας σε καφενείο στις Φυτείες, όπου έπινε καφέ ο αστυφύλακας μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα άτομα εμφανίστηκαν με γκλομπ, ξύλινα ρόπαλα και σιδερογροθιές στα χέρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρών στο περιστατικό ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούσης. Η παρέα χτύπησε τον αστυφύλακα και την παρέα του. Οι θαμώνες του καφενείου επενέβησαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύρραξη. Ο αστυνομικός και η παρέα του μετέβησαν με δικά τους οχήματα στο νοσοκομείο. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα πρέπει η υπόθεση να οδηγηθεί στη Βουλή προκειμένου να γίνει άρση της ασυλίας του.

Δημοφιλή