ΔΙΕΘΝΕΣ
24/08/2016 11:24 EEST | Updated 24/08/2016 11:24 EEST

Ευρωβουλευτής: Το Pokémon Go παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς

Pacific Press via Getty Images
BANGKOK, THAILAND - 2016/08/13: Thai people play Pokémon GO and catch Pokémons at Park Paragon tightly packed area. This is one of the most common types of Pokémon to catch all day. (Photo by Vichan Poti/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Αίτημα να διερευνηθεί το κατά πόσο η δημοφιλής εφαρμογή «Pokémon Go» παραβιάζει τους κανονισμούς της ΕΕ για την προστασία της ιδιωτικότητας θα καταθέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βέλγος Ευρωβουλευτής.

Ο Σοσιαλιστής Marc Tarabella κατηγορεί την Niantic, την εταιρεία πίσω από το πολυσυζητημένο παιχνίδι, ότι συγκεντρώνει τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών με στόχο το κέρδος ή την έρευνα αγοράς. Όπως είπε, τέτοιου είδους πράγματα «δεν είναι παιχνίδι».

«Στα μάτια τους, η παρακολούθηση των προσωπικών δεδομένων των ανθρώπων αποτελούν ξεκάθαρα παιχνίδι και πηγή έρευνας ή εσόδων. Στην Ευρώπη, η προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτελεί βασικό δικαίωμα. Πρέπει να αντιδράσουμε, να προειδοποιήσουμε και να καταδικάσουμε αυτές τις μαζικές εξαπατήσεις», είπε, προσθέτοντας ότι το παιχνίδι παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου του κανονισμού προστασίας δεδομένων που θα τεθεί σε εφαρμογή τον Μάιο του 2018.

«Θα ήταν παράλογο να μην αντιδράσει η Κομισιόν. Εάν δεν εργαστούμε ώστε να κάνουμε τις επιχειρήσεις να σεβαστούν τις οδηγίες, θα πρέπει να σταματήσουμε να ξοδεύουμε ενέργεια για την σύνταξή τους», τόνισε.

Sponsored Post