7 ύπουλοι λόγοι που η ζυγαριά σας δείχνει βαρύτερους

7 ύπουλοι λόγοι που η ζυγαριά σας δείχνει βαρύτερους
Pink striped stocks standing on pink scale. The scale reads 'Uh-oh!'
Melissa Ross via Getty Images
Pink striped stocks standing on pink scale. The scale reads 'Uh-oh!'

Τρώτε ισορροπημένα, πηγαίνετε γυμναστήριο, τα κάνετε όλα σωστά, αλλά, όχι μόνο δεν χάνετε βάρος, αλλά η ζυγαριά σας δείχνει ότι έχετε πάρει κιλά Μην βιαστείτε να τα παρατήσετε όλα και να επιστρέψετε στις παλιές σας συνήθειες. Μήπως, τελικά, δεν τα κάνετε όλα σωστά;

Ορίστε, 7 ύπουλοι λόγοι που μπορεί να παίρνετε κιλά χωρίς να το καταλαβαίνετε, όπως τους κατέγραψε η ιστοσελίδα Pure Wow.

Φάγατε πολύ αλάτι στο βραδινό

Θυμηθείτε τι φάγατε την προηγούμενη μέρα. Μήπως είχε πολύ αλάτι; Το πολύ αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών και μας δείχνει βαρύτερους στη ζυγαριά. Πιπλέον, δημιουργεί φούσκωμα.

Δεν πηγαίνετε κανονικά τουαλέτα

Η δυσκοιλιότητα δημιουργεί φούσκωμα και αυτό μπορεί να γίνει αισθητό από την ζυγαριά σας. Δοκιμάστε γεύματα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες για να βοηθήσετε την λειτουργία του εντέρου σας.

Είστε αφυδατωμένοι

Μαζί με το πολύ αλάτι, η έλλειψη νερού «αναγκάζει» το σώμα σας να κάνει κατακράτηση υγρών. Φροντίστε να ενυδατώνεστε συχνά.

Πίνετε πολύ

Όσο και να προσέχετε την διατροφή σας, αν βγαίνετε και πίνετε συνέχεια, δεν θα δείτε εύκολα αποτελέσματα, αφού τα ποτά, ως γνωστών, περιέχουν αρκετές θερμίδες.

Ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή

Μερικά αντισυλληπτικά χάπια, για παράδειγμα, προκαλούν κατακράτηση υγρών. Εάν πιστεύετε ότι η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε επηρεάζει το βάρος σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Η έλλειψη ύπνου, όχι μόνο σας κάνει να νιώθετε κουρασμένοι, αλλά επηρεάζει και τα επίπεδα των ορμονών σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση βάρους.

Είστε πολύ αγχωμένοι

Τις δύσκολες στιγμές του άγχος, το σώμα κρατά περισσότερρο λίπος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα απελευθερώνει την ορμόνη κορτιζόλη η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση λίπους στην κοιλιά.