ΔΙΕΘΝΕΣ
26/08/2016 03:58 EEST | Updated 26/08/2016 08:23 EEST

Απεργοί ανθρακωρύχοι απήγαγαν και σκότωσαν τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών της Βολιβίας

David Mercado / Reuters
Independent miners block a main highway during a protest against Bolivia's President Evo Morales' government policies, in Panduro south of La Paz, Bolivia, August 25, 2016. REUTERS/David Mercado

Νεκρός είναι ο αναπληρωτής Εσωτερικών της Βολιβίας, Ροντόλφο Ιλάνες, μετά την απαγωγή του από απεργούς ανθρακωρύχους, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης η κυβέρνηση.

«Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα, δείχνουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός των Εσωτερικών, Ροντόλφο Ιλάνες δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο», δήλωσε ο υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης, Κάρλος Ρομέρο.

Ο Ιλάνες πήγε νωρίτερα την Πέμπτη να μιλήσει στους απεργούς στην περιοχή Παντούρο και σε απόσταση 160 χλμ., από την πρωτεύουσα Λα Πας. Ωστόσο, στη διάρκεια της διαδρομής εντοπίστηκε από τους απεργούς, που τον απήγαγαν. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εντοπίσει το πτώμα του, δήλωσε ο Ρομέρο.

Σύμφωνα με το BBC, οι απεργοί ξυλοκόπησαν τον αναπληρωτή υπουργό μέχρι θανάτου. Ο ίδιος είχε μιλήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό όσο βρισκόταν στα χέρια των απαγωγέων του και ζητούσε από τα μέλη της κυβέρνησης να συνομιλήσουν μαζί τους.

Οι ανθρακωρύχοι απαιτούν να δοθούν περισσότερες άδειες για άνοιγμα νέων ορυχείων και να τους δοθεί το δικαίωμα να εργαστούν για ιδιωτικά ορυχεία.