ΔΙΕΘΝΕΣ
28/08/2016 08:48 EEST | Updated 28/08/2016 08:48 EEST

Ζιμπάμπουε: Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι συνέλαβε τους αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς γιατί δεν έφεραν μετάλλια

Philimon Bulawayo / Reuters
Zimbabwe's President Robert Mugabe addresses supporters at a Heroes Day rally in the capital Harare, August 8, 2011. Mugabe said on Monday Zimbabwe would punish firms from Western states who have slapped sanctions on senior officials in his ZANU-PF party, warning that global miners including Rio Tinto could be hit. REUTERS/Philimon Bulawayo (ZIMBABWE - Tags: POLITICS CIVIL UNREST)

Διαψεύδει η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε ότι ο πρόεδρος Μουγκάμπε διέταξε τη σύλληψη όλων των αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες διότι δεν έφεραν μετάλλια.

Ο συντονιστής του υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού της Ζιμπάμπουε, Benson Dube, δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι αυτή η είδηση είναι ψευδής και πιθανότατα είναι έργο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η ιστορία εμφανίσθηκε σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ζιμπάμπουε και σε αυτή αναφερόταν ότι ο Μουγκάμπε δεν ήταν ευχαριστημένος με το γεγονός ότι η 31μελής αντιπροσωπεία αθλητών στο Ρίο απέτυχαν να πάρουν έστω ένα μετάλλιο και έδωσε εντολή στον αρχηγό της αστυνομίας Augustine Chihuri να τους συλλάβει όλους μόλις επέστρεψαν στο σπίτι τους. Ωστόσο το ειδησεογραφικό δεν ανέφερε πουθενά την πηγή του.

Μάλιστα ο ιστότοπος ανέφερε πως ο Μουγκάμπε απαίτησε από τους αθλητές να επιστρέψουν τα χρήματα που χρησιμοποίησαν για να πληρώσουν το ταξίδι τους στο Ρίο.

Οι αθλητές στο Ρίο αγωνίστηκαν σε επτά αθλήματα.

Σημειώνεται ότι το 1980 η γυναικεία ομάδα χόκεϊ είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο,το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας η Ζιμπάμπουε κέρδισε ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο και τρία αργυρά μετάλλια το 2008 στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Sponsored Post