Αυτή η θεωρία θέλει τον Snape να αποκάλυψε τα πάντα στον Harry Potter από την αρχή με μια μόνο φράση

Κι όμως με αυτή τη φράση ο Snape αποκάλυψε το ρόλο του στον Harry Potter από την αρχή (αλλά ουδείς κατάλαβε)
harry potter/youtube

H σχέση μεταξύ του Harry Potter και Severus Snape είχε τα πάνω της και τα κάτω της και μέχρι να καταλάβουμε και εμείς τελικά με ποιανού του μέρος είναι ήταν τελικά ο καθηγητής που δίδασκε στους μικρούς μάγους στο Hogwarts την τέχνη της παρασκευής μαγικών φίλτρων – και αργότερα την άμυνα κατά των «σκοτεινών δυνάμεων»- χρειάστηκε αν δούμε αρκετές ταινίες ή να διαβάσουμε αρκετά βιβλία.

Να όμως που ίσως εάν ήμασταν πιο προσεκτικοί να είχαμε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα από την αρχή. Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει μια νέα θεωρία που έρχεται μετά το τέλος της δημοφιλούς σειράς. Αλλά για τους πραγματικούς φαν της δεν έχει σημασία...

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Στην ταινία Harry Potter, The Philosopher's Stone (Ο Χάρι Πόττερ και η Φιλοσοφική Λίθος) και κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο Snape που τον υποδύεται ο εκπληκτικός Alan Rickman απευθύνεται στο Harry.

«Tell me, what would I get if I added powdered root of asphodel to an infusion of wormwood?» (Πές μου, τι έχω εάν προσθέσω λουομένη ρίζα ασφόδελου σε εκχύλισμα αρτεμισίας;)

Σύμφωνα λοιπόν με χρήστες του tomhiddles, σε αυτή τη φράση υπάρχει ένα κρυμμένο, κωδικοποιημένο μήνυμα.

Αsphodel (ασφρόδελος), όπως αναφέρουν, είναι μια ποικιλία κρίνου (lily o κρίνος στα αγγλικά όπως και το όνομα της μητέρα του Potter) και σύμφωνα με την ερμηνεία των ονομάτων των λουλουδιών τη βικτωριανή εποχή, σημαίνει «my regrets follow you to the grave». Αντίστοιχα wormwood (αρτεμισία) σημαίνει absense (απουσία) και είναι σύμβολό της θλίψης.

Εάν συνδυαστούν θα μπορούσαμε να έχουμε την εξής φράση: «I bitterly regret Lily's death»...

Δημοφιλή