Γεροβασίλη: Δεν θα υπάρξουν άλλα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας πέραν των τεσσάρων

Γεροβασίλη: Δεν θα υπάρξουν άλλα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας πέραν των τεσσάρων
Eurokinissi

«Άλλα πανελλήνιας εμβέλειας, πέραν των τεσσάρων αδειών, όχι δεν θα υπάρξουν », δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FMA».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το κατά πόσο θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για άλλα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, η ίδια εξήγησε ότι αυτό το σενάριο δεν υφίσταντο, καθώς «θα προκαλούσαμε ένα κακό προηγούμενο αν παρεμβαίναμε σε έναν υγιή ανταγωνισμό».

«Αν σήμερα πλήρωναν κάποιοι με αυτούς τους όρους, δηλαδή να διαμορφώσεις ένα τοπίο με τέσσερις άδειες και τους βάζεις να πληρώσουν γι’ αυτές και ξαφνικά την άλλη ημέρα εμφανίζεις και άλλες άδειες. Νομίζω ότι είναι πρόβλημα», είπε.

Η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν θα αλλάξει κάτι όσον αφορά τα περιφερειακά κανάλια.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτε στο τοπίο των περιφερειακών καναλιών. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα συζητηθεί και θα ανοίξει ως θέμα αργότερα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε μόνο για τα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια και για τον διαγωνισμό», είπε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος «επιτέθηκε» επίσης κατά του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου, με αφορμή δήλωσή του.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μόνον ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι ακριβώς θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μια χώρα, ενώ η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν τέτοιο περιορισμό. Ένα τέτοιο “γκρίζο” καθεστώς προσπαθεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο στρατηγικός του στόχος είναι διπλός: Ολιγοπώλιο καναλιών και μονοπώλιο στην ενημέρωση των πολιτών».

«Η ΝΔ ενδιαφέρεται μόνο για ένα. Για την προστασία της Δημοκρατίας και την αχειραγώγητη ενημέρωση των Ελλήνων. Τίποτε άλλο. Επαναλαμβάνουμε την ξεκάθαρη θέση μας:

1ον. Η όλη διαδικασία της δημοπρασίας είναι ξεκρέμαστη. Είναι στον αέρα. Διότι το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του “νόμου Παππά”. Εάν το ΣτΕ κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό, ο διαγωνισμός θα καταπέσει και όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν.

2ον. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει το “νόμο Παππά” αποκαθιστώντας το ρόλο του Ε.Σ.Ρ., όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα. Και θα ανοίξει την αδειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά, γιατί ο περιορισμός των αδειών σε 4 είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυθαιρεσία. Θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς, με τρεις βασικές προϋποθέσεις: Απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων, αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, ενιαίο τίμημα άδειας».

«Το σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πράγματι προβληματικό σε πολλά σημεία του, δεν θεραπεύεται με τις γκεμπελικές μεθόδους της κυβέρνησης. Αλλάζει μόνον με απόλυτο σεβασμό του Συντάγματος, της ελεύθερης ενημέρωσης και της ελεύθερης αγοράς» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή