ΔΙΕΘΝΕΣ
31/08/2016 07:23 EEST | Updated 31/08/2016 07:23 EEST

Συνάντηση Τραμπ και Μεξικανού προέδρου στο Μεξικό

Republican presidential nominee Donald Trump speaks at a rally at Xfinity Arena in Everett, Washington on August 30, 2016.  / AFP / Jason Redmond        (Photo credit should read JASON REDMOND/AFP/Getty Images)
JASON REDMOND via Getty Images
Republican presidential nominee Donald Trump speaks at a rally at Xfinity Arena in Everett, Washington on August 30, 2016. / AFP / Jason Redmond (Photo credit should read JASON REDMOND/AFP/Getty Images)

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως αποδέχτηκε πρόσκληση να συναντηθεί με τον Μεξικανό πρόεδρο Enrique Pena Nieto στο Μεξικό. Την συγκεκριμένη είδηση επιβεβαίωσε και ο Μεξικανός πρόεδρος μέσω Twitter.

Η συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να λάβει χώρα σήμερα, Τετάρτη, μετά από μια σειρά φιλανθρωπικών οργανώσεων στις οποίες θα παρευρεθεί ο Τραμπ στην Καλιφόρνια και πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του για την μετανάστευση στην Αριζόνα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Pena Nieto έχει κατά καιρούς ασκήσει οξεία κριτική στον Τραμπ. Την 29η Ιουνίου, κατά την διάρκεια συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό, ο ίδιος τον είχε παραλληλίσει τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Μπενίτο Μουσολίνι: «Με τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι... όλοι ξέρουμε το αποτέλεσμα».

Ο ίδιος ο Τραμπ έχει στηρίξει την προεκλογική του εκστρατεία στον περιορισμό της άφιξης Μεξικανών μεταναστών στις ΗΠΑ, τους οποίους έχει χαρακτηρίσει κατά καιρούς «εγκληματίες», «βιαστές» και «εμπόρους ναρκωτικών», ενώ τους καταλογίζει τα προβλήματα ανεργίας σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Ως μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος, ο Τραμπ προτείνει μάλιστα την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, τα έξοδα του οποίου θα καλύψει η γειτονική χώρα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν τον μεγιστάνα για υποκρισία, καθώς οι επιχειρήσεις του στηρίζονται στα φτηνά, εργατικά χέρια παράτυπων μεταναστών.

Sponsored Post