Το σκοτεινό μυστικό του Bob Ross που αποκαλύπτει πως όλη η παιδική μας ηλικία ήταν ένα ψέμα

Το σκοτεινό μυστικό του Bob Ross που αποκαλύπτει πως όλη η παιδική μας ηλικία ήταν ένα ψέμα
Bob Ross

Ο Bob Ross, προστάτης των απανταχού ευτυχισμένων μικρών δέντρων, φαίνεται πως έκρυβε για χρόνια ένα σκοτεινό μυστικό. Αγαπούσε τα σύννεφα. Αγαπούσε τα ρυάκια. Λάτρευε τους σκίουρους. Αλλά μάλλον δεν αγαπούσε και τόσο τα μαλλιά του.

Ναι, φίλοι. Ο Bob Ross μισούσε το σφαιρικό κράνος από λαμπερές μπούκλες που στόλιζε το κεφάλι του σε κάθε επεισόδιο του «The Joy of Painting». Μισούσε κάθε μπούκλα και κάθε καμπύλη που έκαναν τα μαλλιά του. Αυτό όμως που έκανε την όλη κατάσταση ακόμα πιο ντροπιαστική για τον ίδιο, ήταν πως οι μπούκλες που μισούσε δεν ήταν καν αληθινές.

Ήταν περμανάντ -που, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν ήταν και δύσκολο να το καταλάβεις.

Σύμφωνα με το NPR, ο Ross -ο οποίος είχε μόλις απολυθεί από την αεροπορία- σκεφτόταν να αλλάξει καριέρα όταν ξεκίνησε να λανσάρει το χτένισμα με το οποίο καθιερώθηκε. Δεν είχε ακόμα γίνει διάσημος στη σκληρή βιομηχανία των τηλεοπτικών μαθημάτων ζωγραφικής και τα οικονομικά του δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση. Έτσι, σκέφτηκε κάτι που δεν ανταποκρίνεται σε καμία λογική: να κάνει περμανάντ ώστε να μη χρειαστεί να πληρώνει για κουρέματα.

«Είχε αυτή την τρομερή ιδέα να κάνει περμανάντ ώστε να γλιτώνει λεφτά από τα κουρέματα. Έτσι άφησε τα μαλλιά του να μακρύνουν, έκανε περμανάντ και αποφάσισε να μην κουρευτεί ποτέ ξανά», λέει στο NPR η πρώην συνεργάτιδα του Ross, Annette Kowalski.

Όπως συμβαίνει με όλα τα ριζοσπαστικά κουρέματα όμως, ο Ross στο τέλος μετάνιωσε το χημικό του χτένισμα. Δυστυχώς, πριν προλάβει να το αλλάξει, αυτή η θολή, καφέ σφαίρα έγινε το σήμα κατατεθέν του. Ήταν μάλιστα τόσο διάσημο αυτό το χαρακτηριστικό του που η εταιρεία του αποφάσισε να το ενσωματώσει στο σήμα της. Ως αποτέλεσμα «δεν μπορούσε ποτέ, ποτέ, ποτέ να αλλάξει τα μαλλιά του και ήταν έξαλλος γι' αυτό», λέει η Kowalski.

Ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη της περμανάντ που μπορεί να μην είχε υπάρξει ποτέ. Γιατί μια εκπομπή με έναν τύπο σαν αυτόν που βλέπουμε παρακάτω -στην οποία θα έλεγε τη διάσημη ατάκα «Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, αυτός είναι ο κόσμος σας»- απλά δεν θα ήταν η ίδια.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της Annette Kowalski σχετικά με τον Bob Ross στο NPR.