Τι κατέθεσε στην Ασφάλεια ο γνωστός επιχειρηματίας της Μυκόνου για την έκρηξη στο σπίτι του

Τι κατέθεσε στην Ασφάλεια ο γνωστός επιχειρηματίας της Μυκόνου για την έκρηξη στο σπίτι του
Eurokinissi

Κατάθεση στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής έδωσε το πρωί της Πέμπτης ο γνωστός επιχειρηματίας της Μυκόνου, το σπίτι του οποίου έγινε στόχος εμπρηστών μία ημέρα νωρίτερα στην Πεντέλη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης της πολυτελούς οικίας –συνιδιοκτήτης γνωστού κλαμπ στο νησί των ανέμων- ισχυρίστηκε στους αρμόδιους αξιωματικούς ότι δεν μπορεί να φανταστεί ποιος θα μπορούσε να τον στοχοποιήσει. Και αυτό –όπως πρόσθεσε- δεν έχει οικονομικές διαφορές με κανέναν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν της Αρχές.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι αναζητούν το κίνητρο των δραστών για να μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη τους, προσανατολίζονται πλέον στο σενάριο των προσωπικών διαφορών. Δεν αποκλείουν, μάλιστα, τα άτομα που πέταξαν τα μασούρια με δυναμίτη να πληρώθηκαν για την πράξη τους, χωρίς καν να γνωρίζουν ποιος είναι ο στόχος.

Το χρονικό

Έκρηξη σε σπίτι επιχειρηματία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Πεντέλης. Άγνωστοι εμφανίστηκαν στην οδό Στεφανίας 13 και πέταξαν μασούρια με δυναμίτιδα στην είσοδο πολυτελούς οικίας που ανήκει σε συνιδιοκτήτη πασίγνωστου κλαμπ της Μυκόνου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στη μάντρα του σπιτιού και στον προαύλιο χώρο, ενώ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν δυναμίτιδα. Η περιοχή αποκλείστηκε για αρκετή ώρα για να συλλεχθούν από τους αστυνομικούς στοιχεία που θα σταλούν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Από τον κρότο θορυβήθηκαν οι περίοικοι, οι οποίοι ήταν αυτοί που κάλεσαν την Αστυνομία. Την έρευνα ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής.

Δημοφιλή