ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/09/2016 12:22 EEST | Updated 01/09/2016 12:22 EEST

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε «κρυφή» φαρμακαποθήκη – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων φαρμάκων

elas

Έφοδο σε παράνομη φαρμακαποθήκη στην Αθήνα πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, σε επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε παράνομα φάρμακα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 49χρονο Έλληνα -ιδιοκτήτη της φαρμακαποθήκης- και δύο εργαζόμενους. Συνολικά κατασχέθηκαν 316 συσκευασίες φαρμάκων, ορισμένα εκ των οποίων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας. Η αξία των παράνομων σκευασμάτων υπολογίζεται στις 8.300 ευρώ.

Σε βάρος των συληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, της νοθείας τροφίμων, κατά συναυτουργία και της μη επίδειξης πίνακα προσωπικού.

Αναλυτικά, από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(316) συσκευασίες φαρμάκων, ορισμένα εκ των οποίων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, συνολικής αξίας (8.300 €) περίπου,

(3) συσκευασίες φαρμάκων που εμπίπτουν στο νόμο «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»,

πρόχειρες σημειώσεις και έγγραφα, από τα οποία προκύπτει το πελατολόγιο και η παράνομη διακίνηση φαρμάκων, σφραγίδες φαρμακευτικών εταιρειών, επιταγές συνολικής αξίας (15.250 €) και συναλλαγματικές συνολικής αξίας (2.500 €) και το χρηματικό ποσό των (2.950 €).

Σημειώνεται ότι η φαρμακαποθήκη λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά - παραστατικά για κατοχή φαρμάκων και χονδρική πώληση, με συνέπεια από την παράνομη διακίνηση να προκύπτει κίνδυνος αλλοίωσης και επιμόλυνσης των φαρμάκων και κατ΄ επέκταση απειλή για τη δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post