ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/09/2016 10:17 EEST | Updated 01/09/2016 10:17 EEST

Χουλιαράκης : «Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat»

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
Greek Deputy Finance Minister Giorgos Chouliarakis addresses lawmakers during a parliament session prior the confidence vote of the new government at the Greek parliament in Athens late on October 7, 2015. AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

«Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σε συνέχεια της κόντρας που έχει ξεσπάσει με την Κομισιόν σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τη θητεία του Ανδρέα Γεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν με την επιστολή τριών επιτρόπων προς τον υπουργό Οικονομικών ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να κάνουν βήματα «τόσο για την προστασία της ΕΛΣΤΑΤ όσο και για να προστατέψουν το προσωπικό της από τέτοιες αβάσιμες αξιώσεις», όπως έγραφε η επιστολή.

"Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Εurostat είναι ξεκάθαρο ότι τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος της περιόδου 2010-2015 είναι αξιόπιστα και ακριβή όπως έχουν καταγραφεί από την Eurostat», δήλωσε η κ. Τίσεν επίτροπος αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και προσέθεσε πως η Επιτροπή αναμένει από τις ελληνικές αρχές να αμφισβητήσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα που είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της περιόδου 2010-2015 ήταν χειραγωγημένα. Η κ. Τίσεν, σε επιστολή της την οποία συνυπογράφουν ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κ. Μοσκοβισί αλλά και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Ντομπρόβσκις, τόνισε πως αναμένεται από τις ελληνικές αρχές να κάνουν βήματα «τόσο για την προστασία της ΕΛΣΤΑΤ όσο και για να προστατέψουν το προσωπικό της από τέτοιες αβάσιμες αξιώσεις».

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, το παραπάνω θέμα έχει δημιουργήσει μεγάλη ενόχληση σε σειρά από κράτη-μέλη, καθώς μέσα από τις κατηγορίες προς τον κ. Γεωργίου υπονοείται πως τα κράτη-μέλη δάνεισαν στην Ελλάδα ένα ποσό που τελικά δεν χρειαζόταν.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost