ΔΙΕΘΝΕΣ
02/09/2016 13:00 EEST | Updated 02/09/2016 13:00 EEST

Ίδρυση «Οθωμανικού Κόμματος» στην Τουρκία

ASSOCIATED PRESS
The sun sets behind Istanbul's skyline, Tuesday, July 14, 2015. Istanbul is a thoroughly modern place, but it traces its roots back to 660 B.C. It’s the former seat of the opulent Byzantine and Ottoman empires and is divided into European and Asian sides by the Bosporus Strait, offering a wealth of history and stunning scenery. (AP Photo/Lefteris Pitarakis}

Ένα νέο πολιτικό κόμμα, με την ονομασία «Οθωμανικό Κόμμα» ιδρύθηκε στην Τουρκία, με το σλόγκαν «η Τουρκία είναι ηγέτης».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, το κόμμα έχει αραβικά γράμματα στο έμβλημά του, και σκοπεύει να συμμετέχει στις επόμενες εκλογές.

«Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Θα βάλουμε τα πάντα σε ένα θεσμικό πλαίσιο» είπε ο επικεφαλής του «Osmanli Partisi», Ιμπραχίμ Ούνιε, προσθέτοντας ότι «θα αλλάξουν την πολιτική στην Τουρκία».

«Στο προσεχές μέλλον θα έχουμε ένα καμπ, θα ολοκληρώσουμε την εκπαίδευσή μας και θα ανακοινώσουμε τα προγράμματά μας. Θα φτάσουμε στο πιο μακρινό σημείο της χώρας. Θα χτυπήσουμε κάθε πόρτα και δεν θα αφήσουμε χέρι με το οποίο δεν έχουμε κάνει χειραψία και καρδιά στην οποία δεν έχουμε μπει» είπε επίσης.

Επισημαίνοντας ότι τα μέλη του Οθωμανικού Κόμματος είναι «από την καρδιά της μουσουλμανικής τουρκικής κοινωνίας», ο Ούνιε είπε ότι δημιουργούν προγράμματα για τους μουσουλμάνους στην Τουρκία και τον υπόλοιπο κόσμο. «Θα καλλιεργήσουμε όλο το έδαφος στο οποίο βάδισαν οι πρόγονοί μας, στο όνομα της τουρκο-ισλαμικής ενότητας. Κανείς δεν θα είναι σε θέση να κάνει παιχνίδια σε μουσουλμανικό έδαφος» πρόσθεσε.

Στην Τουρκία, σύμφωνα με τον νόμο, χρειάζονται 30 άτομα για να ιδρύσουν κόμμα.