Αυτοί είναι οι τέσσερις που πήραν τις τηλεοπτικές άδειες

Αυτοί είναι οι τέσσερις που πήραν τις τηλεοπτικές άδειες
playing cards
playing cards
Alena Osipava via Getty Images

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που διεξαγόταν από χθες, Τρίτη το πρωί, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ).

Οι κύριοι Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης, είναι οι 4 νικητές του διαγωνισμού-μαμούθ που κράτησε σχεδόν 70 ώρες. Οι προσφορές των "νικητών" ήταν:

1. Σκάι με ποσό 43, 6 εκατ. ευρώ

2. Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας έναντι 52,6 εκατ. ευρώ

3. Ant1 έναντι 75,9 εκατ. ευρώ

4. Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης έναντι ποσού 73,9 εκατ. ευρώ

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, κ.Κρέτσος, προσθέτοντας ότι το συνολικό τίμημα έφτασε στα 246 εκατομμύρια.

Έτσι εκτός αδειών μένουν το Star, ο Alpha η εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων και ο Ιβάν Σαββίδης.

Σύμφωνα με τη διαγωνιστική διαδικασία η επιτροπή ξεκίνησε με 3 εκατομμύρια και σε κάθε γύρο το ποσό ανέβαινε κατά 500.000. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες είτε συνέχιζαν ή αποχωρούσαν. Με κάθε γύρο, με κάθε "χτύπημα", ανέβαινε και το ποσό για κάθε άδεια. Στην τέταρτη άδεια, φτάσαμε στους 117 γύρους!

Για χιτσκοκική διαδικασία, μίλησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας και εξερχόμενος από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του ομίλου Σκάι, Κώστας Κιμπουρόπουλος.

Χαρούμενος που οι 4 τηλεοπτικές άδειες προσέφεραν στον κρατικό προϋπολογισμό κοντά στα 250 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης μετά το τέλος της διαδικασίας για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

Το τίμημα ήταν υψηλό. Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά, ανέφερε εξερχόμενος του κτιρίου της ΓΓΕΕ ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Star Κάρολος Αλκαλάι.

Τα ποσά που προσέφεραν οι 4 επιλαχόντες:

-DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED Ιωάννης Σαββίδηςς 61,5 εκατομμύρια ευρώ

-ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) 61 εκατομμύρια ευρώ

-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) Γιάννης Βαρδινογιάννης 18 εκατομμύρια ευρώ

-ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) STAR 13 εκατομμύρια ευρώ

Ασφαλιστικά μέτρα

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί Star, Alpha, ΑΝΤ1 και Mega -ακολουθώντας τη διαδικασία- κοινοποίησαν με θυροκόλληση στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κατά της διαδικασίας της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες και θα εξεταστούν από το ΣτΕ στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι ήταν οι 8 υποψήφιοι

Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ υποψήφιοι που συμμετέχουν είναι οι εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Το χρονικό της προσέλευσης

Η πόρτα της ΓΓΕΕ άνοιξε λίγο μετά τις 6:00 το πρωί της Τρίτης προκειμένου να περάσει το φορτηγό του catering αλλά και οι σερβιτόροι. Σταδιακά άρχισαν να καταφτάνουν οι εκπρόσωποι των καναλαρχών οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι γύρω στις 7:30 κατέφθασε η αντιπροσωπεία του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφτασε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Νωρίτερα στις 7:15 κατέφθασε και ο εκπρόσωπος του Star Channel, Κάρολος Αλκαλάι.

Γύρω στις 7:50 κατέφθασε και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΚΑΪ, Κωνσταντίνος Κυμπουρόπουλος ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά «η διαδικασία θα κυλήσει με την ομαλότητα που έχει φτιαχτεί. Ο ΣΚΑΙ και φυσικά πρόσωπα, έχουμε αντιδράσει. Ελπίζω αυτή η ανώμαλη διαδικασία να προχωρήσει θετικά για το καλό της πολυφωνίας. Ερχόμαστε να προσφέρουμε λύτρα για τη συνέχιση της ανώμαλης διαδικασίας, για το καλό της πολυφωνίας».

Στις 8:00 κατέφτασε και ο εκπρόσωπος του Alpha, Δημήτρης Φουρλεμάδης ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «σήμερα είναι μέρα ευχών. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, ειδικά για τα κανάλια που έχουν ήδη εργαζόμενους. Δεχθήκαμε να μπούμε σε αυτόν τον διαγωνισμό, και θα παίξουμε με αυτούς τους κανόνες. Προσερχόμαστε δυνατοί, είμαστε αισιόδοξοι και ενδιαφερόμαστε για τους εργαζόμενους. Η διαδικασία είναι ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές, αλλά αυτό είναι το λιγότερο όταν υπάρχουν εργαζόμενοι».

Μόλις λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε και ο Στρατής Λιαρέλης από την αντιπροσωπεία του Ant1, ενώ στο κτίριο της ΓΓΕΕ κατέφθασε και ο ισχυρός άνδρας του Ant1, Θοδωρής Κυριακού.

Δημοφιλή