Μυστήριο στο Αλικάντε: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά, κούκλες και μαχαίρι στον βυθό της θάλασσας

Μυστήριο στο Αλικάντε: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά, κούκλες και μαχαίρι στον βυθό της θάλασσας
Beach goers swim and sun bath in Benidorm, near Alicante on August 9, 2016. / AFP / JOSE JORDAN (Photo credit should read JOSE JORDAN/AFP/Getty Images)
Beach goers swim and sun bath in Benidorm, near Alicante on August 9, 2016. / AFP / JOSE JORDAN (Photo credit should read JOSE JORDAN/AFP/Getty Images)
JOSE JORDAN via Getty Images

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ανακάλυψη ενός σωρού ανθρώπινων οστών και άλλων αντικειμένων στον βυθό της πόλης του Αλικάντε.

Όταν ο 22χρονος δύτης Κρίστιαν Λόπεζ έπεσε πριν λίγες εβδομάδες στην θάλασσα για να βγάλει στην επιφάνεια αυτό που έμοιαζε στα μάτια του με σακούλα σκουπιδιών, δεν περίμενε ότι θα ερχόταν αντιμέτωπος με μια ζοφερή ανακάλυψη: ένα μπολ, πούπουλα, κλαδιά και... μερικά οστά τυλιγμένα σε ένα σεντόνι. Ένα από αυτά μάλιστα ήταν ανθρώπινο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα συγκεκριμένα ευρήματα δεν θα μπορούσαν παρά να κινητοποιήσουν τις αρχές και σύντομα ένα ακόμα μυστηριώδες πακέτο εντοπίστηκε στην θάλασσα. Το περιεχόμενο του προκάλεσε μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς περιείχε μια κούκλα, ένα μαχαίρι και περισσότερα ακόμα οστά. Την Πέμπτη, ένας τρίτο πακέτο με κόκαλα ξεβράστηκε στις ακτές του Αλικάντε.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι, σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές έρευνες, τα οστά είχαν ταφεί πριν από τριάντα με σαράντα χρόνια, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη βίας, γεγονός που αποκλείει το σενάριο της δολοφονίας ή της ανθρωποθυσίας. Τώρα αναμένεται να διεξαχθούν εξετάσεις DNA για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι νεκροί τα οστά των οποίων κατέληξαν στον πάτο της θάλασσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, τα οστά και τα αντικείμενα χρησιμοποιήθηκαν σε κάποια μορφή τελετουργίας που πιθανότατα να σχετιζόταν με οικονομικές υποθέσεις. Κλεισμένα μέσα στα σεντόνια βρέθηκαν εξάλλου αρχεία από τις φοροεισπρακτικές αρχές της Ισπανίας. Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των ανθρώπων στα έγγραφα είναι ζωντανοί και μάλιστα σε άλλες πόλεις της χώρες.

Η αστυνομία αναζητεί παράλληλα και τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτές τις τελετουργίες, βάζοντας στο στόχαστρο την Σαντερία. Η Σαντερία είναι μια αφρικανική θρησκεία που «γεννήθηκε» στην Κούβα από τους Αφρικανούς σκλάβους, όμως την συναντά κανείς και σε άλλες χώρες του κόσμου. Οι πιστοί διεξάγουν συχνά τελετές όπου η μουσική και το τραγούδι αποτελούν σημαντικά στοιχεία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η θάλασσα για αυτούς είναι θεά. Ωστόσο, εκπρόσωποι της θρησκείας διαψεύδουν την οποιαδήποτε εμπλοκή.

Δημοφιλή