ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/09/2016 06:04 EEST | Updated 05/09/2016 06:05 EEST

Handelsblatt: Η Ευρωζώνη δεν θα αποδεσμεύσει χρήματα για την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Lee Jae Won / Reuters
Euro notes are pictured at a bank in this photo illustration taken in Seoul June 18, 2012. South Korean shares rallied across-the-board on Monday on relief that a weekend election in Greece resulted in a pro-bailout parliamentary majority, averting likely financial turmoil had parties opposed to a bailout won the vote. REUTERS/Lee Jae-Won (SOUTH KOREA - Tags: BUSINESS)

Η Ευρωζώνη δεν πρόκειται να αποδεσμεύσει χρήματα στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα σε συνάντηση (Eurogroup) στη Μπρατισλάβα αυτόν τον μήνα, ανέφερε η γερμανική Handelsblatt Global την Κυριακή, επικαλούμενη διπλωμάτες της ΕΕ.

Η online έκδοση της γερμανικής εφημερίδας ανέφερε πως οι διπλωμάτες επισημαίνουν ότι η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόνο 2 από 15 μεταρρυθμίσεις που απαιτούν προαπαιτούμενα για τη δόση. Πάνω από όλα, σημειώνουν, η Ελλάδα καθυστερεί τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικής περιουσίας.

Το Eurogroup είχε εγκρίνει ένα ποσό 10,3 δισ. ευρώ για την Ελλάδα τον Μάιο από το συνολικό πακέτο διάσωσης. 7,5 δισ. είχαν εκταμιευθεί στην Αθήνα, με τα υπόλοιπα να προορίζονται για το φθινόπωρο.

Οι διπλωμάτες σημείωσαν πως το Eurogroup θα συζητήσει μόνο πάνω σε μια αναφορά προόδου για την Ελλάδα στη συνάντηση της Μπρατισλάβα.

Σημειώνεται πως τα εν λόγω σχόλια έγιναν μερικές ημέρες αφού ο επικεφαλής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε το Σάββατο πως η Ελλάδα, θα μπορούσε να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους «πολύ σύντομα» εάν εφαρμόσει τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει συμφωνήσει στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.