Όσα συζήτησαν οι «4» υπερθεματιστές με τον Λευτέρη Κρέτσο - Τι ζήτησαν για «πόθεν έσχες» και διαφημίσεις

Όσα συζήτησαν οι «4» με τον Λευτέρη Κρέτσο - Τι ζήτησαν για «πόθεν έσχες» και διαφημίσεις
SOOC

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, με τους εκπροσώπους των τεσσάρων υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα για την επόμενη ημέρα του υπό διαμόρφωση νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας οι διαδοχικές συναντήσεις των «4» με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών ζήτησαν από Γενικό Γραμματέα να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο συνεδριάζει στις 16 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξετάσει τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών.

Τέλος, προβληματισμός εκφράστηκε από τους περισσότερους εκπροσώπους για την πλατφόρμα που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στο θέμα διαχείρισης του διαφημιστικού χρόνου, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται ένας κρατικός έλεγχος σε μια ελεύθερη αγορά.

Προσερχόμνενος ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι, Κώστας Κιμπουρόπουλος, δήλωσε ότι αναμένεται έως την ερχόμενη Παρασκευή η ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες των επιχειρηματιών, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθεί επισήμως ο πίνακας με τους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας είχε συναντήσεις με τον επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη, με κ. Καλογρίτσα και συναντήσεις με τον ιδιοκτήτη του ANT1, Θοδωρής Κυριακού, και του Σκάι, Γιάννη Αλαφούζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παππάς αφού τους συνεχάρη, επισήμανε ότι εκκρεμεί ο έλεγχος του πόθεν έσχες, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που τους αναλογεί για την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή