Μάρτυρες οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη δίκη για τις ευθύνες της Γαλακτοκομικής Σχολής

Μάρτυρες οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη δίκη για τις ευθύνες της Γαλακτοκομικής Σχολής
Eurokinissi

O πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι κατηγορούμενοι στη δίκη για τις ευθύνες της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία ορίστηκε για τις 20 Οκτωβρίου 2016 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. Για τις ευθύνες της Σχολής έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία από αυτή που αφορά στο θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην απαγγελία των κατηγοριών, ανέφερε για τη διεύθυνση ότι «δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα, καθώς και δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών μαθητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του εξαφανισθέντος Βαγγέλη Γιακουμάκη όσο και σε βάρος άλλων μαθητών, από κανένα όργανο της Σχολής». Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για παρέμβαση στη διεύθυνση της Σχολής, προκειμένου να μην τιμωρηθεί πειθαρχικά φοιτητής από την Κρήτη που προξένησε φθορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν σταλεί οι πρώτες κλήσεις στους μάρτυρες για τις 20 Οκτωβρίου. Το παρών θα δώσουν –μεταξύ άλλων- ο πατέρας και η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) «Δήμητρα», στον οποίο υπάγεται η Σχολή.

Δημοφιλή