ΔΙΕΘΝΕΣ
07/09/2016 09:35 EEST | Updated 07/09/2016 11:41 EEST

Αυτοκίνητο με φιάλες υγραερίου βρέθηκε το Σάββατο κοντά στη Νοτρ-Νταμ του Παρισιού

ASSOCIATED PRESS
A French Police stand in front of Notre Dame cathedral, in Paris, Thursday, Dec. 25, 2015. France's interior minister Bernard Cazeneuve announced Tuesday that churches will keep only one door open, instead of multiple doors,

Αυτοκίνητο που περιείχε αρκετές φιάλες υγραερίου βρέθηκε κοντά στην Παναγία των Παρισίων το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και ο ιδιοκτήτης του, που έχει τεθεί υπό κράτηση, είναι στον κατάλογο των υπηρεσιών πληροφοριών με τα πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για θρησκευτικό ριζοσπαστισμό, δήλωσαν αστυνομικοί αξιωματούχοι.

Ο ιδιοκτήτης προσήχθη αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, ανέφερε μια δικαστική πηγή. Ένα ζευγάρι, ηλικίας 34 και 29 ετών, που φέρεται ότι σχετίζεται με την υπόθεση συνελήφθη την Τρίτη σε έναν αυτοκινητόδρομο της νότιας Γαλλίας και παραμένει ακόμη υπό κράτηση.

To Peugeot 607, που δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, περιείχε επτά φιάλες υγραερίου, μία από τις οποίες ήταν κενή και ήταν τοποθετημένη στη μπροστινή θέση, σε αυτή του συνοδηγού.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε με τα φώτα κινδύνου αναμμένα, σαν να ήθελε να τραβήξει την προσοχή, δήλωσαν σήμερα δύο αστυνομικοί αξιωματούχοι. "Πιστεύουμε ότι μπορεί να προσπαθούσε να κάνει μια δοκιμή", δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Δεν βρέθηκε πυροδοτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε σε ένα στενάκι δίπλα στον Σηκουάνα, το Quai de Montebello, σε απόσταση μερικών μέτρων από τη Νοτρ-Νταμ.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επίσης έγγραφα γραμμένα στα αραβικά.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία συνέλαβε σήμερα και ένα μέλος του περιβάλλοντος του ιδιοκτήτη του οχήματος, που είναι επίσης γνωστό στις υπηρεσίες της αστυνομίας.

Έρευνα διεξάγεται από την εισαγγελία του Παρισιού, αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Sponsored Post