Στην Αγγλία η 20χρονη που τυφλώθηκε από νοθευμένα ποτά - Τι λένε οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας της

Στην Αγγλία η 20χρονη που τυφλώθηκε από νοθευμένα ποτά - Τι λένε οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας της
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Αγγλία, ταξίδεψε το απόγευμα της Τρίτης, συνοδεία των γονιών της, η 20χρονη που έχασε την όραση της και έπαθε νεφρική ανεπάρκεια από νοθευμένα ποτά στο Λαγανά Ζακύνθου.

Η νεαρή κοπέλα, μεταφέρθηκε στην Αγγλία χθες το απόγευμα με ειδικό αεροσκάφος - ασθενοφόρο ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας, το οποίο ήταν κατάλληλα εξοπλισμένο για την περίπτωση της άτυχης κοπέλας.

Οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο, παρέδωσαν το πλήρη ιατρικό φάκελο της κοπέλας στους γιατρούς που την συνόδευσαν στην πτήση και η κοπέλα θα συνεχίσει τις θεραπείες της σε νοσοκομείο της Αγγλίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο διευθυντής της νεφρολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Δημήτρης Γούμενος, «η κατάσταση της 20χρονης ασθενούς, είναι γενικά σε πολύ καλύτερη κατάσταση, χρειάζεται χρόνο και υπομονή για να επανέλθει, αλλά αισιοδοξούμε για την κατάσταση της υγείας της».

Ερωτηθείς, ο Δημήτρης Γούμενος για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η άτυχη κοπέλα με την νεφρική ανεπάρκεια και την απώλεια της όρασης, ανέφερε ότι: «η νεφρική ανεπάρκεια αντιμετωπίζεται αυτή την στιγμή με καθημερινές αιμοκάθαρσης και με συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, ενώ για το πρόβλημα της όρασης υπάρχει περίπτωση να επανέλθει, αλλά χρειάζεται χρόνος».

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή