5 λάθη που κάνετε στο πακετάρισμα της χειραποσκευής σας και πώς να τα διορθώσετε

5 λάθη που κάνετε στο πακετάρισμα της χειραποσκευής σας και πώς να τα διορθώσετε

Από τότε που μπήκαν στη ζωή μας οι αεροπορικές πτήσεις χαμηλότερου κόστους, όλα μοιάζουν σίγουρα καλύτερα. Το μοναδικό πράγμα που συνεχίζει όμως να μας προκαλεί «πονοκέφαλο» είναι ότι επιτρέπεται να πάρουμε μαζί μας μία και μόνο αποσκευή, συγκεκριμένου μεγέθους. Πώς μπορούμε λοιπόν να χωρέσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε σε ένα τροχήλατο που δεν πρέπει να ξεπερνά σε βάρος τα 10 κιλά και σε μέγεθος τις διαστάσεις «55 cm x 40 cm x 20 cm»; Μοιάζει με άθλο, αλλά πιστέψτε μας, μπορείτε να τα καταφέρετε χωρίς να τρελαθείτε.

Αρκεί μόνο να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Το δίπλωμα των ρούχων: Εάν σας έχουν πει πως είναι προτιμότερο να κάνετε τα ρούχα σας ρολό, ίσως θα πρέπει τελικά να αναθεωρήσετε, γιατί έτσι θα τσαλακωθούν. Διπλώστε τα απλώς το ένα επάνω στο άλλο, βάλτε όλα τα μπλουζάκια μαζί και όλα τα παντελόνια μαζί. Τα εσώρουχά σας βάλτε τα ξεχωριστά μαζί σε μία μικρή θήκη.

Μην πάρετε παραπάνω πράγματα από όσα χρειάζεστε: Ναι, το ξέρουμε πως είναι δύσκολο, αλλά συνιστούμε ψυχραιμία. Αρχίστε να αφαιρείτε σταδιακά από όλα τα ρούχα που έχετε μπροστά σας και σκεφτείτε γενικότερα τα σύνολα που μπορείτε να να βάλετε κάθε μέρα. Επίσης, προτιμήστε παπούτσια που μπορούν να φορεθούν από το πρωί έως το βράδυ.

Χρησιμοποιήστε θήκες: Θα εκπλαγείτε εάν δείτε πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι το να χωρίσετε τα ρούχα και τα αντικείμενά σας σε θήκες. Έτσι θα εκμεταλλευτείτε όσο χώρο έχετε, ενώ τα ρούχα σας θα φτάσουν αψεγάδιαστα στον προορισμό τους.

Τα πετάτε όλα μέσα όπως να ΄ναι: Θέλετε οι πάτοι από τα παπούτσια σας να ακουμπάνε τα ρούχα και τα εσώρουχα που φοράτε επάνω σας; Κρατείστε τα ρούχα στη μία πλευρά και τα παπούτσια, τα καλλυντικά ή άλλα αντικείμενα, στην άλλη πλευρά.

Το μέγεθος των καλλυντικών: Γνωρίζετε σίγουρα ότι δεν επιτρέπεται να πάρετε μαζί σας κάτι που ξεπερνάει τα 100ml, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκμεταλλευτείτε όλα εκείνα τα δωρεάν δείγματα που έχετε μαζέψει. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε άδεια πλαστικά μπουκαλάκια και να βάλετε εκεί σαμπουάν, αφρόλουτρα κτλ.

Καλά ταξίδια!