Μήνυση Alpha κατά Σαββίδη για απάτη κατά τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών

Μήνυση Alpha κατά Σαββίδη για απάτη κατά τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών
Nikos Libertas / SOOC

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και του τηλεοπτικού σταθμού Alpha με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες, αφού μετά το εξώδικο που απέστειλε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός, σήμερα κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του επιχειρηματίας για τη συμπεριφορά του στη δημοπρασία.

Τα αδικήματα που αναφέρονται στην μήνυση, είναι το κακούργημα της άπατης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και τα πλημμελήματα της απατηλής πρόκλησης βλάβης και της επιβουλής της δημόσιας τάξης. Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Ιβάν Σαββίδης «προσπάθησε σκόπιμα να ανεβάσει το τίμημα εις βάρος των άλλων συμμετεχόντων και μάλιστα έδωσε δυο μηδενικές προσφορές».

Ο νομικός σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, καθηγητής Παναγιώτης Λαζαράτος, μετέβη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, για να παραλάβει το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που αφορά την τελευταία φάση της δημοπρασίας

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο από τη μελέτη του υλικού ενδέχεται να προκύπτουν στοιχεία τα οποία να θεμελιώνουν αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρείας του κου Σαββίδη, κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, αν και όπως υποστήριξε ο καθηγητής, αυτή εν πολλοίς προκύπτει από τις δηλώσεις του κου Σαββίδη μετά το πέρας της δημοπρασίας.

Ο κ. Λαζαράτος, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha, έχει ήδη καταθέσει εξώδικο στην εταιρεία του κου Σαββίδη το οποίο έχει κοινοποιηθεί και στην πενταμελή επιτροπή που διενήργησε τον διαγωνισμό, ζητώντας να αποκλειστεί η Dimera Investments ως πρώτη επιλαχούσα, να καταπέσει η εγγυητική της επιστολή και να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, καθώς παραβιάστηκαν θεμελιώδεις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Μπορούν να δουν τα βίντεο αλλά όχι να τα παραλάβουν

Πάντως, σήμερα η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροζαλία Λάλλη, ανακάλεσε, έπειτα από αίτημα του ελληνικού Δημοσίου, την εντολή που είχε εκδώσει χθες για τη χορήγηση στον Alpha των βίντεο από τη ΓΓΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάκληση της χθεσινής απόφαση θα ισχύει έως ότου να αποφανθεί για το επίμαχο υλικό, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Με την εισαγγελική εντολή ζητείται να μην καταστραφεί το επίμαχο υλικό. Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες, εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού έχουν δυνατότητα, παρουσία αρμοδίων της ΓΓΕΕ, να δουν το υλικό σε προβολή που θα αποφασιστεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης Επικοινωνίας.

Δημοφιλή