Η συμφωνία αλήθειας, το ηθικό πλεονέκτημα και ο Καραμανλής

Η συμφωνία αλήθειας, το ηθικό πλεονέκτημα και ο Καραμανλής
Nick Paleologos / SOOC

Το πρόσφατο σποτ που έφτιαξε η ΝΔ με τα 25 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ήταν ουσιαστικά η τηλεοπτική αποτύπωση της επικοινωνιακής στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει στην κορυφή της τακτικής της το πρόσωπο του Πρωθυπουργού και στο φόντο, την προσπάθεια πλήρους αποδόμησης του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

Η κορύφωση αυτής της αντεπίθεσης θα γίνει σε μια εβδομάδα όταν στη συμπρωτεύουσα θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου με κεντρικό σύνθημα «Συμφωνία Αλήθειας με την κοινωνία» θα παρουσιάσει τη δίκη του εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Μέχρι τότε, από τους επιτελείς της οδού Πειραιώς έχει αποφασισθεί και σχεδιασθεί ένα πρόγραμμα πανελλαδικών εμφανίσεων κομματικών στελεχών και βουλευτών με αιχμή την πλήρη αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής και του ίδιου του Πρωθυπουργού, με μόνιμη επωδό, αυτό που μόλις πρόσφατα ζήτησε ο κ. Μητσοτακης, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί.

Σε αυτή την προσπάθεια έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλα τα κορυφαία στελέχη, βγαίνοντας μπροστά και επικοινωνώντας την κεντρική γραμμή της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να περάσει το μήνυμα της συσπείρωσης και συστράτευσης, αλλά κυρίως, να προσπαθήσουν να κινητοποιήσουν εκείνο το ποσοστό των πολιτών - που όπως φάνηκε και από την πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας - που επιλέγουν την αποχή ή την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μένουν πολιτικά άστεγοι.

Συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ διάβασαν με ικανοποίηση την διαρροή από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή πως θα παρευρεθεί κανονικά στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, κίνηση που ερμηνεύθηκε ως και μήνυμα στην Καραμανλική πτέρυγα να αφήσει τα όπλα παρά πόδας και να επέλθει εσωτερική νηνεμία μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές κόντρες και τις αντιπαραθέσεις για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Κυριακος Μητσοτακης - με αιχμή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών - θα επιχειρήσει να «χτυπήσει» το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους τα περί «νέας διαπλοκής» που ήταν από την αρχή ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ρητορική του μπαίνει εσχάτως και τα όσα ακούστηκαν στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, κατά την κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου της Αυγής κ. Δ. Στούμπου ως προς την εξωχώρια κυπριακή εταιρεία που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ύψος των διαφημιστικών εσόδων της εφημερίδας.

Τον τόνο έδωσε ήδη με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος λέγοντας πως «στο λειτουργικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ συναντιούνται διαπλοκή, ύποπτη πρακτική, αδιαφάνεια και συναλλαγή».

Δημοφιλή