«Τι είναι Χαλέπι;». Ο πολιτικός που έκανε αυτή την ερώτηση on air κυβέρνησε Πολιτεία των ΗΠΑ και θέλει να γίνει Πρόεδρος

«Τι είναι Χαλέπι;». Ποιος είναι ο αμερικανός πολιτικός που έκανε αυτή την ερώτηση on air (όχι δεν είναι ο Τραμπ)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως γίνεται κάποιοι άνθρωποι να ψηφίζουν «αυτόν» τον πολιτικό; Ε, μια τέτοια περίπτωση είναι ο Γκάρι Τζόνσον ο οποίος έχει διατελέσει κυβερνήτης του New Mexico και τώρα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, με το «Libertarian Party».

Ο συγκεκριμένος πολιτικός λοιπόν έκανε μια επική γκάφα, σε ζωντανή μετάδοση ειδησεογραφικής εκπομπής αποκαλύπτοντας αν και κυβέρνηση μια Πολιτεία και αν και θα ήθελε πολύ να γίνει πλανητάρχης, ξέρει λιγότερα από εξωτερική πολιτική- ή έστω γεωγραφία- από τους αμερικανούς ψηφοφόρους με κατώτερη εκπαίδευση.

Τι έκανε; Την εξής ερώτηση: «Τι είναι Χαλέπι;».

Αυτή ήταν η ερώτηση - απάντηση που έκανε ο κ.Τζόνσον όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε σχετικά με την πόλη της Σύριας που βρίσκεται υπό πολιορκία εδώ και μήνες.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου, Μάικ Μπάρνικλ στην πρωινή εκπομπή «Morning Joe”ήταν: «Τί θα κάνατε, εάν εκλεγόσασταν, για το Χαλέπι;».

Και η απάντηση ήταν: «Και τι είναι το Χαλέπι;» (η δε γκριμάτσα ανεκτίμητη).

Ο δημοσιογράφος δεν πιστεύει αυτό που του συμβαίνει και ρωτά: «Με κοροϊδεύετε;» και ο κ.Τζόνσον επιμένει: «Όχι».

«Το Χαλέπι βρίσκεται στη Συρία, είναι το επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης» του εξήγησε, μεταξύ άλλων, ο παρουσιαστής και τότε ο κ. Τζόνσον «πήρε μπροστά» απαντώντας σοβαρότατα πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεργαστούν με τη Ρωσία και να βρεθούν λύσεις σε αυτά τα ζητήματα.

Φυσικά το μόνο που θα θυμούνται πια όλοι από τον κ.Τζόνσον είναι η φράση: «What is Aleppo;» ενώ ήδη η γκάφα του πολτικού σχολιάστηκε επαρκώς στο Twitter υπό το hashtag #WhatisAleppo (Τι είναι το Χαλέπι) ενώ έχει κερδίσει επαρκή χρόνο δημοσιότητας σε όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Και το κερασάκι στην τούρτα: ο Γκάρι Τζόνσον θα συγκέντρωνε το 13% των ψήφων, σύμφωνα με τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που διεξήγαγε η εφημερίδα Washington Post στις 50 αμερικανικές πολιτείες και δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.

Even I knew it was a place somewhere in the Middle East...#WhatIsAleppo

— P Henry Martin (@PHenryMartin) September 8, 2016

Δημοφιλή