Business English στην Ελληνοαμερικανική Ένωση: Ευχέρεια και αυτοπεποίθηση στην χρήση των Αγγλικών

Business English στην Ελληνοαμερικανική Ένωση: Ευχέρεια και αυτοπεποίθηση στην χρήση των Αγγλικών
Man and woman in office having a meeting
T.T. via Getty Images
Man and woman in office having a meeting

Οι εργαζόμενοι που ολοκλήρωσαν τα Αγγλικά τους στα μαθητικά ή φοιτητικά τους χρόνια και δεν τα χρησιμοποίησαν έκτοτε, σήμερα, που καλούνται να συνεργαστούν με ξένους συναδέλφους ή πελάτες στο εργασιακό περιβάλλον, αισθάνονται δικαιολογημένα ανασφάλεια να επικοινωνήσουν στην Αγγλική γλώσσα. Σε αυτή ακριβώς την ανάγκη ανταποκρίνεται η Ελληνοαμερικανική Ένωση με το πρόγραμμα English for International Business Communication, που ξεκινάει και πάλι στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2016 και βοηθάει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν ευχέρεια και αυτοπεποίθηση στην χρήση της Αγγλικής γλώσσας για επαγγελματική επικοινωνία.

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές καθώς δομείται γύρω από τα πιο συχνά σενάρια επικοινωνίας σε περιβάλλον γραφείου (πχ συναντήσεις, διαπραγματεύσεις, παρουσιάσεις, τηλεφωνική επικοινωνία, γραπτά κείμενα) και φέρνει τους συμμετέχοντες σε επαφή με current business language, ενώ τους βοηθάει επίσης να κατανοήσουν βασικές πολιτισμικές διαφορές στην επαφή και την επικοινωνία με ξένους για επαγγελματικούς λόγους. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στην τάξη χωρίς να απαιτείται περαιτέρω ενασχόληση από την πλευρά των εκπαιδευομένων.

Από το 2006 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 4200 ώρες εκπαίδευσης Business English σε μορφή προγραμμάτων ανοικτής και ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης κατ’ εντολή εργοδοτών.