Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ, σύμφωνα με τους ειδικούς

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ, σύμφωνα με τους ειδικούς
Hispanic couple hugging on bed
PBNJ Productions via Getty Images
Hispanic couple hugging on bed

Πολλά ζευγάρια όταν επισκέπτονται το γραφείο της sex therapist Tammy Nelson αναρωτιούνται το εξής: Είναι η σεξουαλική μου ζωή φυσιολογική;

«Αυτό που θέλουν να γνωρίζουν είναι αν κάνουν αρκετό σεξ, ποιος είναι το “σωστό” είδος σεξ και αν ο/η σύντροφός τους θέλει πολύ ή λίγο σεξ», αναφέρει η Nelson. «Συχνά αναρωτιούνται αν πρέπει να κάνουν κάτι τελείως διαφορετικό στο κρεβάτι».

Ως απάντηση, η Nelson, λέει πάντα το ίδιο πράγμα.

«Ξεχάστε το “φυσιολογικό”. Φυσιολογικό είναι να βάζεις πλυντήριο ή να πλένεις τα πιάτα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μάθετε να μπαίνετε στη θέση του/της συντρόφου σας και να αποδέχεστε τις ανάγκες τους, ακόμα κι αν είναι διαφορετικές από τις δικές σας», εξηγεί.

Η Nelson και πολλοί ακόμα sex therapists μοιράζονται μερικές συμβουλές στα ζευγάρια που ανησυχούν για τη σεξουαλική τους ζωή.

Μην ανησυχείτε πόσο σεξ κάνουν τα άλλα ζευγάρια

Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και έχει άλλες νόρμες. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί εσάς. Εάν κάνατε πάντοτε σεξ μία φορά την εβδομάδα και αυτό εξακολουθεί να ισχύει δεν σημαίνει ότι είστε σε χειρότερη μοίρα σε σχέση με ένα ζευγάρι που κάνει σεξ 2 φορές την εβδομάδα. Άλλωστε, δεν υπάρχει μαγικός αριθμός όσον αφορά το πόσο σεξ κάνει κάποιος.

Αυτό που είναι τώρα φυσιολογικό για εσάς μπορεί να μην είναι φυσιολογικό σε μερικά χρόνια

Η σεξουαλική ζωή αλλάζει. Αυτό που πρέπει να προσέχετε δεν είναι το αν κάνετε το ίδιο σεξ με παλιά, αλλά το πόσο ικανοποιημένοι είστε σεξουαλικά.

Εάν έχετε περισσότερη όρεξη σε σχέση με τον/την σύντροφό σας μη χάσετε ελπίδα

Κάποιος πρέπει να κρατάει το πάθος ζωντανό στη σχέση σας. Το σεξ δεν είναι πάντοτε κάτι αυθόρμητο. Μερικές φορές χρειάζεται λίγη προετοιμασία και να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για να κάνετε μία βραδιά πιο ερωτική.

Εάν είστε εσείς εκείνος/η με την λιγότερη όρεξη για σεξ προσδιορίστε τον λόγο (αν υπάρχει)

Αρχικά δεν χρειάζεται να νιώθετε ντροπή, αλλά αν θέλετε τα πράγματα να αλλάξουν θα πρέπει να εντοπίσετε τον λόγο που έχετε χάσει την όρεξή σας. Μπορεί να είναι είτε κάτι σωματικό, όπως οι ορμόνες, είτε κάτι ψυχολογικό.

Μην ξεχνάτε: Το καλό σεξ δεν έχει να κάνει με την ποσότητα, αλλά με την ποιότητα

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.