Η αντιπολίτευση αντιδρά στη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Η αντιπολίτευση αντιδρά στη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
Sooc

«"Και συνεχίζουμε τα ψέματα". Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής συνέντευξης του πρωθυπουργού. Του πρωθυπουργού που συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες», σχολιάζει η ΝΔμε αφορμή τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

«Του πρωθυπουργού του "μαύρου" στα κανάλια με τους απολυμένους εργαζόμενους και το χτύπημα στη Δημοκρατία και στην πολυφωνία. Του μαύρου στη διαφάνεια αφού αρνείται να φέρει τα πόθεν έσχες των καναλαρχών στη Βουλή. Του μαύρου στη ζωή των συνταξιούχων που κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι τσεκούρωσε τις συντάξεις τους.Του μαύρου σε όλους τους Έλληνες που υπερφορολογεί, διαλύοντας κάθε σταθερό σημείο στη ζωή τους», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

«Ένας κουρασμένος πρωθυπουργός των απολύσεων και της διαπλοκής, που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, αλλά παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του. Ένας μεταλλαγμένος πολιτικός, αμετανόητος στην κατηφόρα του. Μοιάζει τουλάχιστον αστείο ο πρωθυπουργός του τρίτου - αχρείαστου - Μνημονίου, των capital controls και της ύφεσης να ισχυρίζεται ξαφνικά ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη. Αλλά ό,τι και να πούμε εμείς, οι πολίτες τώρα ξέρουν.Ελπίζουμε να τον είδαν όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες. Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα να περιμένει μια εβδομάδα. Οι πολίτες θα ακούσουν την συμφωνία αλήθειας και την πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και θα βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους».

Παράλληλα στη ΝΔ λένε πως ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στο θέμα των συντάξεων όταν ανέφερε ότι «μόνο το 5% των συνταξιούχων είχε μειώσεις στις συντάξεις του».

Στη ΝΔ λένε πως η αλήθεια είναι ότι:

- Όλοι οι συνταξιούχοι, δηλαδή 2.600.000 συμπολίτες μας, είδαν μειώσεις από δύο πηγές: πρώτον, από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και την αύξηση της παρακράτησης φόρου και, δεύτερον, από την αύξηση της υγειονομικής εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ στις κύριες συντάξεις από 4% σε 6%.

- Όλοι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν επικουρική σύνταξη, δηλαδή 1.600.000 συμπολίτες μας, είδαν επιπλέον μείωση 6% από την θέσπιση αντίστοιχης κράτησης 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ στις επικουρικές συντάξεις.

- Περίπου οι μισοί συνταξιούχοι που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις θα δουν μείωση μέχρι 40% όπως, επιτέλους, παραδέχτηκε και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην Ε.Ρ.Τ., στις 7 Σεπτεμβρίου 2016.

- Επιπλέον, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, δηλαδή 350.000 συμπολίτες μας, χάνουν το ΕΚΑΣ που καταργήθηκε. Δηλαδή, συνταξιούχος που μαζί με το ΕΚΑΣ έπαιρνε 850 ευρώ το μήνα, τώρα παίρνει περίπου 670 ευρώ το μήνα, χάνοντας πάνω από 170 ευρώ το μήνα και μαζί όλη του την αξιοπρέπεια.

- Επίσης, 265.000 συνταξιούχοι που είχαν περισσότερες από μια συντάξεις, υπόκεινται σε περικοπή 6%. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι συντάξεις χηρείας…

- Επιπλέον, σε ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, οι μειώσεις είναι εξοντωτικές: οι προσωρινές συντάξεις μειώθηκαν στο 50% (από 80%), το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων πετσοκόπηκε μέχρι 42%, οι συντάξεις αναπηρίας μειώθηκαν 25% περίπου.

- Όλοι οι νέοι συνταξιούχοι, μετά την ψήφιση του «νόμου Κατρούγκαλου» τον Μάιο του 2016, υπόκεινται σε μεσοσταθμική μείωση κατά 25% - 30%.

«Όλοι αυτοί, εκατομμύρια δηλαδή των συμπολιτών μας, αντιπροσωπεύουν κατά τον κ. Τσίπρα το … 5%. Δεν είναι η παροιμιώδης «αδυναμία» του σε απλές πράξεις αριθμητικής που τον οδηγούν σε λάθος υπολογισμούς. Είναι η παθολογική του ροπή στο ψέμα! Αλλά οι συνταξιούχοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανείς από αυτούς που να μην είδε μειώσεις. Και αυτοί, μαζί με όλους τους Έλληνες, θα στείλουν τον κ. Τσίπρα στο 5%!», σημειώνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ψυχραιμία Αλέξη…Η αλαζονεία της αδυναμίας προδίδει τον πανικό σου. Γι’ αυτό δεν θα πας μακρυά. Μην κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια, συγκυβερνήτη της ακροδεξιάς απόφυσης» σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Το Ποτάμι αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «O κ. Τσίπρας βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη, με εκείνους που αφήνει άνεργους, αλλά δεν είχε τίποτα ουσιαστικό να τους απαντήσει. Κατή τη συνήθη τακτική του συνέχισε να πυροβολεί τη λογική και να κάνει το μαύρο- άσπρο, λέγοντας τις γνωστές κορώνες για το νταβατζιλίκι που πέθανε. Οι πάντες γνωρίζουν ότι όχι μόνο δεν πέθανε αλλά ζει και βασιλεύει, με νέα πρόσωπα στη θέση παλιών, φίλους και κουμπάρους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κατά τα λοιπά όσοι πίστευαν ότι θα ακούσουν κάποιο σχέδιο για το μέλλον της χώρας, τζάμπα περίμεναν. Προέχουν οι εσωτερικές διευθετήσεις εντός του καθεστώτος».

«Ακόμη και ο Πινόκιο θα ζήλευε, με τις σημερινές επιδόσεις του Πρωθυπουργού. Εκτός και εάν πραγματικά πιστεύει ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων πλήττονται από το τσουνάμι των περικοπών στο ασφαλιστικό» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να κρύβονται πίσω από τη δικαιοσύνη (στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ) για να μην αποδώσουν πολιτικές ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους της μακροχρόνιας κρίσης ή η χρήση του κοινωνικού αυτοματισμού και ενός αδιανόητου κυνισμού για την ιδιωτική τηλεόραση ως μέσου διαφυγής από τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επικείμενη απώλεια της εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων».

Τέλος όσον αφορά το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, συνεχίζει η ΔΗΜΑΡ, ας μην προτρέχει και ας μην ανησυχεί για τις εξελίξεις στον χώρο μας.

«Ισχυρή αυτόνομη κεντροαριστερά χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό αλλά με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα υπάρξει, με ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, διεκδικώντας την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών για να μην καθιερωθούν οι συνθήκες ενός αναπαλαιωμένου δικομματισμού, τον οποίο όψιμα υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας ξεχνώντας τις πάγιες θέσεις της αριστεράς. Η κεντροαριστερά δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός για να ασκήσει τις συντηρητικές πολιτικές του, αντίθετα με την κυβέρνηση που σήμερα δεν αποτελεί απλώς το συμπλήρωμα αλλά τον κύριο εκφραστή σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Κεντρώων σχετικά με την παρουσία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ, στην οποία αναφέρεται: «Διευκρινίζουμε ότι η παρουσία του κ. Β. Λεβέντη έγινε στα πλαίσια του νέου ήθους που κομίζει στην πολιτική ζωή η Ένωση Κεντρώων. Όσοι σπεύσουν να δώσουν άλλες ερμηνείες στην παρουσία αυτή θα απογοητευτούν άλλη μια φορά».

«Εμείς είμαστε Κεντρώοι και Κεντρώοι θα μείνουμε μέχρι τέλους. Απλά πρεσβεύουμε συναινέσεις και πολυκομματικές κυβερνήσεις και στα πλαίσια αυτά αναπτύσσουμε σχέσεις με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοφιλή