Βρετανία: Έρευνα στη φρουρά της βασίλισσας λόγω βίντεο με ταγματάρχη που «σνιφάρει» μια σκόνη

Βρετανία: Έρευνα στη φρουρά της βασίλισσας λόγω βίντεο με ταγματάρχη που «σνιφάρει» μια σκόνη

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας πραγματοποιεί έρευνα στον απόηχο κυκλοφορίας βίντεο στο οποίο ένα μέλος της φρουράς της βασίλισσας φαίνεται να «σνιφάρει» κάτι που θυμίζει γραμμή μιας σκόνης από ένα τελετουργικό ξίφος.

Το υλικό, που έχει αποκλειστικά στην κατοχή της η Sun, φέρεται να κατεγράφη το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, ενώ ο ταγματάρχης των Coldstream Guards, Τζέιμς Κόλμπι, ήταν σε υπηρεσία μέσα στο St James Palace, όπου διαμένουν οι πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη.

Το βίντεο, διαρκείας 30 δευτερολέπτων, φέρεται να κατεγράφη από τον υπολοχαγό Τσαρλς ΜακΛίν, ο οποίος αργότερα το δημοσιοποίησε κατά λάθος σε υπηρεσία messaging.

Στο βίντεο φαίνεται ο λοχαγός Άλεξ Ρίτσι, 27 ετών, να σκύβει πάνω από το ξίφος και να φαίνεται να χωρίζει σε κομμάτια μια ουσία με μια πλαστική κάρτα.

Ρωτά τον ταγματάρχη Κόλμπι «πόσο; Δύο ίντσες; Θες δυο ίντσες από αυτό; Αν τα βγάλεις πέρα θα εντυπωσιαστώ πολύ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, και οι τρεις άνδρες είχαν καθήκοντα φρουράς εκείνη τη στιγμή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στη Huffington Post UK πως «ο στρατός περιμένει όλο το προσωπικό να ανταπεξέρχεται στα υψηλά του στάνταρ, και για οποιοσδήποτε βρεθεί να μην το κάνει, λαμβάνονται αυστηρά πειθαρχικά μέτρα. Έρευνα είναι σε εξέλιξη».

Ο ταγματάρχης Κόλμπι, 41 ετών, ήταν επικεφαλής 15 ανδρών τη στιγμή του περιστατικού, επιφορτισμένος με καθήκοντα άμεσης επέμβασης σε περίπτωση παραβίασης ασφαλείας.

Δημοφιλή