H Χίλαρι Κλίντον ματαίωσε προγραμματισμένη περιοδεία στην Καλιφόρνια

H Χίλαρι Κλίντον ματαίωσε προγραμματισμένη περιοδεία στην Καλιφόρνια
Democratic presidential candidate Hillary Clinton walks from her daughter's apartment building Sunday, Sept. 11, 2016, in New York. Clinton unexpectedly left Sunday's 9/11 anniversary ceremony in New York after feeling
Democratic presidential candidate Hillary Clinton walks from her daughter's apartment building Sunday, Sept. 11, 2016, in New York. Clinton unexpectedly left Sunday's 9/11 anniversary ceremony in New York after feeling
ASSOCIATED PRESS

Η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, ακύρωσε προγραμματισμένη προεκλογική περιοδεία της στην Καλιφόρνια, μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από πνευμονία, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της προεκλογικής εκστρατείας της.

Η Κλίντον είχε προγραμματίσει ν' αναχωρήσει για την Καλιφόρνια το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να πραγματοποιήσει διήμερη προεκλογική εκστρατεία, στη διάρκεια της οποίας, θα συμμετείχε σε εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων, αλλά και θα πραγματοποιούσε κεντρική πολιτική ομιλία, με θέμα την αμερικανική οικονομία.

Δε δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική αυτή επίσκεψη της Κλίντον, στην Καλιφόρνια.

Υπενθυμίζεται πως η Χίλαρι Κλίντον, λιποθύμησε στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο σημείο που κάποτε ορθώνονταν οι Δίδυμοι Πύργοι.

Η κ. Κλίντον στεκόταν κοντά στον πολιτικό της αντίπαλο κ. Ντόναλντ Τραμπ όταν αιφνίδια αποχώρησε από το σημείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαρτύρων η κ. Κλίντον συνοδευόμενη από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας φέρεται να λιποθύμησε καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητο που την οδήγησαν.

Όπως έγινε γνωστό, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος αποχώρησε πριν το τέλος της τελετής λόγω θερμοπληξίας.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ «ένιωσε μια έξαψη» και πήγε στο διαμέρισμα της κόρης της Τσέλσι στο Μανχάταν, ενώ δύο ώρες αργότερα εξήλθε δηλώνοντας ότι νιώθει πολύ καλύτερα.

Σύμφωνα με δήλωση της προσωπικής της ιατρού Λίσα Μπάρντακ, η Κλίντον έβηχε λόγω αλλεργιών, ενώ την Παρασκευή είχε διαγνωστεί με πνευμονία. «Της δόθηκε αντιβίωση και η συμβουλή να ξεκουραστεί και να αλλάξει το πρόγραμμά της. Ενώ βρισκόταν στην τελετή σήμερα το πρωί, υπέστη θερμοπληξία και αφυδάτωση. Την έχω μόλις εξετάσει και τώρα έχει ενυδατωθεί και ανακάμπτει πολύ καλά», είπε η Μπάρντακ.

Η θερμοκρασία στη διάρκεια της τελετής ήταν περίπου 26,6 βαθμοί Κελσίου, αλλά η υψηλή υγρασία έδινε την αίσθηση ότι η θερμοκρασία ήταν πολύ μεγαλύτερη. Η Κλίντον φορούσε ένα πουκάμισο με ψηλό κολάρο και σκούρ παντελόνι με σακάκι. Φορούσε και γυαλιά ηλίου.

Σημειώνεται πως τις φήμες περί κακής κατάστασης της υγείας της είχε «τροφοδοτήσει» και προηγούμενο περιστατικό, με κρίση βήχα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Δημοφιλή