Τι έδωσε και τι συνέδεσε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ: Εκλογές όχι, ανασχηματισμός ναι αλλά πρώτα Συνέδριο

Τι έδωσε και τι συνέδεσε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ
SOOC

Τον «προγραμματισμό» των πολιτικών εξελίξεων έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην καθιερωμένη συνέντευξή του στη ΔΕΘ. Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την εικόνα της «κανονικότητας» σε ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς οι επόμενοι μήνες – ουσιαστικά έως τον Δεκέμβριο – δεν προοιωνίζονται δραματικές ανακατατάξεις. Σε κάθε περίπτωση ο «σχεδιασμός» των πολιτικών εξελίξεων ορίζεται και από την πορεία της διαπραγμάτευσης που έχει και αυτή το δικό της χρονοδιάγραμμα:

-

πρώτο δεκαήμερο Οκτώβρη: υποδόση 2,8 δις ευρώ με υλοποίηση των 15 προαπαιτουμένων.

-Νοέμβριος: ολοκλήρωση δεύτερης αξιολόγησης.

-Δεκέμβριος: μέτρα για το χρέος.

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις με την διαπραγμάτευση για το χρέος για το οποίο τόνισε ότι είμαστε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην απόφαση για την μείωσή του.

Το μήνυμά του ήταν: όχι εκλογές, ανασχηματισμός αργότερα, πρώτα το συνέδριο.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός από την πρώτη κιόλας ερώτηση επεσήμανε με νόημα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά εκλογές κάθε φορά που πάει να ολοκληρωθεί μία διαπραγμάτευση θετικά για την χώρα, γεγονός που δημιουργεί πολιτική αναταραχή και δυσκολεύει την ολοκλήρωσή της.

«Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και όχι από εκλογές», ήταν η θέση του Αλ. Τσίπρα.

Όταν ρωτήθηκε για ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του «ένα σημαντικό συνέδριο μπροστά μας. Θέλουμε να αποτελέσει τομή να πάρουν μέρος στον διάλογο το σύνολο των στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνοι που μας στηρίζουν. Θα πάρουμε συλλογικά τις αποφάσεις μας. Οι ανασχηματισμοί δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων». Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο διεξάγεται μέσα Οκτωβρίου, επομένως όλες οι αλλαγές θα γίνουν μετά από εκείνο το χρονικό σημείο.

Σημειώνεται και ο σχολιασμός του πρωθυπουργού της δήλωσης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ότι δεν θέλει να μετακινηθεί από τη θέση του. «Αν θα δείτε τον κ. Παππά, να του πείτε ότι δεν θα αποφασίσει αυτός εάν θα αλλάξει υπουργείο», είπε.

Δημοφιλή