Αγιασμός στο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας αλλά μόνο για τρεις μαθητές...

Πρώτο κουδούνι στο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας αλλά μόνο για τρεις μαθητές...
dimotiko sxoleio/http://blogs.sch.gr/dimerik

Συγκίνηση, χαρά και ελπίδα, σκόρπισε σήμερα, Δευτέρα το χτύπημα του κουδουνιού στο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας, που βρίσκεται οκτώ περίπου μίλια από την Κέρκυρα και είναι ένα από τα τρία Διαπόντια Νησιά, τα τελευταία βορειοδυτικά ακρωτήρια της Ελλάδας.

Το Δημοτικό Σχολείο της Ερείκουσας που χτίσθηκε το 1920, με δωρεά της οικογένειας Α. Συγγρού, είναι το μόνο σχολείο που έχει ζωή στα Διαπόντια Νησιά, καθώς στους Οθωνούς και το Μαθράκι τα σχολεία έκλεισαν πριν από πολλά χρόνια, λόγω της μετανάστευσης στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, που έβαλε οριστικό λουκέτο στα σχολεία.

Οι τρεις μαθητές που βρέθηκαν σήμερα στο προαύλιο του πέτρινου μονοθέσιου σχολείου, γέμισαν αισιοδοξία σε όλους τους κατοίκους της Ερείκουας, που πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν και αυτοί στην αυλή του σχολείου για να καλωσορίσουν τους καινούργιους μαθητές.

«Η χώρα μας είναι θάλασσα, νησί, βουνό και ο κόσμος της. Όσο τα υποστηρίζουμε και όσο τα αγαπάμε σημαίνει ότι αγαπάμε και την πατρίδα μας. Η Ερείκουσα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα και μας θυμίζει τι είναι η Ελλάδα και τι έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ως Έλληνες» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας Χρήστος Άνθης, που βρέθηκε σήμερα στον αγιασμό του σχολείου της Ερείκουσας.

Οι μοναδικοί τρεις μαθητές των Διαποντίων Νήσων, είναι και τα τρία αγόρια, διαφορετικών ηλικιών και θα παρακολουθήσουν μαθήματα της Α΄ της Γ’ και της ΣΤ΄ τάξης, χωρίς αυτό να δυσκολέψει τη δασκάλα τους που θα έρθει στο σχολείο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Ο μεγάλος μαθητής της τάξης είναι ο Ρενάτο, αλβανικής καταγωγής, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεγάλωσε στην Ερείκουσα, θα ήταν και ο μοναδικός μαθητής, αν δεν ερχόταν φέτος και τα άλλα δύο παιδάκια που η επαγγελματική απασχόληση του πατέρα τους, τους πήρε από την Αττική και τους έφερε στο μικρό νησάκι της Ερείκουσας που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από παιδικές φωνές.

«Τα μαθήματα τους σχολείου θα ξεκινήσουν με λίγες μέρες καθυστέρηση, λόγω της μετακόμισης που έχουν οι δύο μαθητές, της Α΄και της Γ΄ τάξης που είναι αδέρφια, ενώ η δασκάλα θα φιλοξενηθεί σε διπλανό χώρο του σχολείου» επεσήμανε ο Χρήστος Άνθης σχολιάζοντας ότι «η νέα σχολική χρονιά στην Κέρκυρα ξεκινά για πρώτη φορά χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών σε όλα στα σχολεία του νησιού».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή