H Tesla Motors αναβαθμίζει το σύστημα αυτόματου πιλότου της

H Tesla Motors αναβαθμίζει το σύστημα αυτόματου πιλότου της
O Έλον Μασκ σε ένα όχημα της εταιρείας του
O Έλον Μασκ σε ένα όχημα της εταιρείας του
ASSOCIATED PRESS

Ο επικεφαλής της Tesla Motors, Έλον Μασκ, δήλωσε την Κυριακή πως η αυτοκινητοβιομηχανία αναβαθμίζει το ημιαυτόνομο σύστημα αυτόματου πιλότου της («Autopilot»), με νέους περιορισμούς και άλλες βελτιώσεις οι οποίες πιθανώς να είχαν αποτρέψει έναν θάνατο που σημειώθηκε τον Μάιο σε τροχαίο δυστύχημα.

Όπως είπε ο Μασκ, η αναβάθμιση, που θα είναι διαθέσιμη μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες μέσω ασύρματου update λογισμικού, θα βασίζεται κυρίως σε ραντάρ για να δοθεί στα πολυτελή ηλεκτρικά οχήματα της Tesla μια καλύτερη «αντίληψη» του περιβάλλοντός τους και του πότε πρέπει να φρενάρουν.

Οι νέοι περιορισμοί στο Autopilot 8.0 είναι μια κίνηση – απάντηση στους διευρυμένους προβληματισμούς ότι το σύστημα δημιουργεί στους χρήστες μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας, μέσω της δυνατότητας (ημι)αυτόνομης (hands-off) που παρέχει. Το αναβαθμισμένο σύστημα τώρα θα εμποδίζει προσωρινά τους οδηγούς να το χρησιμοποιούν εάν δεν ανταποκρίνονται σε ηχητικές προειδοποιήσεις να πάρουν ξανά τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

«Κάνουμε πολύ πιο αποτελεσματική χρήση του ραντάρ» είπε ο Μασκ σε δημοσιογράφους. «Θα πρόκειται για μια δραματική βελτίωση στην ασφάλεια του συστήματος, που θα γίνει πλήρως μέσω λογισμικού».

Το Autopilot της Tesla, που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο, έγινε στόχος επικρίσεων από τον Ιούλιο και μετά, όταν αποκαλύφθηκε πως ο Τζόσουα Μπράουν, οδηγός ενός Tesla Model S, Τζόσουα Μπράουν, είχε σκοτωθεί ενώ χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη τεχνολογία της εταιρείας σε σύγκρουση με φορτηγό στη Φλόριντα στις 6 Μαΐου.

Ο Μασκ είπε πως ήταν «πολύ πιθανό» ο βελτιωμένος Autopilot να είχε αποτρέψει τον θάνατο του Μπράουν, το αυτοκίνητο του οποίου έπεσε πάνω στο τρέιλερ ενός φορτηγού, αλλά προειδοποίησε πως το update «δεν σημαίνει απόλυτη ασφάλεια».

Δημοφιλή