Μουσικός οδηγός φθινοπώρου: Οι 25 συναυλίες που θα δούμε στην Αθήνα μέχρι και το Νοέμβριο

Μουσικός οδηγός φθινοπώρου: Οι 25 συναυλίες που θα δούμε στην Αθήνα μέχρι και το Νοέμβριο
Girls Names

Μαζί με τις πρώτες ριπές αναζωογονητικά παγωμένου αέρα, ο Σεπτέμβριος φέρνει μαζί του και ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών για τους κατοίκους της Αθήνας (και της Θεσσαλονίκης). Από ροκ, pop και jazz μέχρι τσιγγάνικα βιολιά και πολύχρωμες ethnic μελωδίες, ο συναυλιακός χάρτης του φθινοπώρου είναι γεμάτος με μεγάλα και ενδιαφέροντα ονόματα και υπόσχεται πολλές συναρπαστικές βραδιές μέσα στους επόμενους μήνες. Αρχίστε λοιπόν να φτιάχνετε ένα πρώτο πλάνο εξόδων (θα χρειαστεί, πιστέψτε μας), βγάλτε τις ατζέντες σας και πάμε να δούμε ποιοι, που και πότε θα μας επισκεφθούν το ερχόμενο διάστημα.

The Warlocks

15/9

An Club

Οι Αμερικανοί psychedelic rockers έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν στο εγχώριο κοινό ένα από τα διάσημα θορυβώδη και ονειρικά live τους για τα οποία είναι διάσημοι στο Los Angeles.

Τραγουδίστρια, συνθέτις, ποιήτρια και παραγωγός, η Buika, η «Κόρη της Φωτιάς» όπως την αποκαλούν, είναι μια σπουδαία ερμηνεύτρια που περνά με απόλυτη φυσικότητα από το φλαμένκο στη τζαζ και από τη σόουλ στους ποικίλους ρυθμούς της Αφρικανικής ηπείρου. Θα τη συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και οι τρεις δικοί της μουσικοί που αποτελούν το αγαπημένο της σχήμα (κιθάρα, μπάσο και καχόν).

Lara Fabian

21/9

ΟΑΚΑ

Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ντίβες του σύγχρονου τραγουδιού χάρη στην απίστευτη έκταση της φωνής της (φτάνει τις τρεις οκτάβες) και το πάθος και τη μελωδικότητα που κρύβονται μέσα σε αυτή. Στις συναυλίες της καλύπτει μια εκτεταμένη γκάμα τραγουδιών, από αισθαντικές μπαλάντες μέχρι «τις φαντασμαγορικές νότες ενός γαλλικού καμπαρέ», ενώ έχει την ικανότητα να ερμηνεύει σε επτά γλώσσες: γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, φλαμανδικά, γερμανικά και ρωσικά.

Εκτός κι αν μένετε σε κάποια σπηλιά, είναι δύσκολο να μην έχετε ακούσει μέχρι σήμερα το «Lost On You» της LP (κατά κόσμο Laura Pergolizzi) που τους τελευταίους 2-3 μήνες παίζει περίπου 45 φορές την ημέρα στα ελληνικά ραδιόφωνα. Έτσι στις 23 Σεπτεμβρίου η Τεχνόπολη αναμένεται να βουλιάξει για χάρη της LP, η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το νέο της EP «Death Valley» αλλά και παλιότερες επιτυχίες της και να συγκινήσει τους Αθηναίους με τη βραχνή φωνή της.

Kadebostany

23/9

Βοτανικός

Η μπάντα από τη Γενεύη δε χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις καθώς οι sold out συναυλίες τους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μιλάνε από μόνες τους. Στα τέλη του μήνα οι Kadebostany επιστρέφουν στη χώρα μας για την πρεμιέρα του «Soldiers of Love» tour, φέρνοντας μαζί τους ένα φρέσκο και ανανεωμένο live show

Piaf! The Show

28/9

Ηρώδειο

Η παράφορη και γοητευτική ζωή της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας ξετυλίγεται σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα, που έχει αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων ετών: το Piaf! The Show, που συμπλήρωσε περισσότερες από 200 παραστάσεις σε τρεις ηπείρους και χειροκροτήθηκε ήδη από μισό εκατομμύριο θεατές, αφηγείται τον πολυκύμαντο βίο του θρυλικού «Σπουργιτιού», της μοναδικής Edith Piaf, μέσα από τα τραγούδια της που έγραψαν ιστορία.

Sivert Hoyem

29/9 & 2/10

Ηρώδειο

Σταθερά αγαπημένος του ελληνικού κοινού από τις μέρες του ως frontman των υπέροχων Madrugada, o Sivert Hoyem κάνει επιτέλους το όνειρό του (και δικό μας, είναι η αλήθεια) πραγματικότητα και στις 29 Οκτωβρίου θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο συνοδεία της μπάντας του και συνόλου εγχόρδων. Η συναυλία έγινε sold out μέσα σε χρόνο ρεκόρ, για αυτό και οι συντελεστές κατάφεραν να κλείσουν μία ακόμη ημέρα, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, για όσους δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν έγκαιρα τα εισιτήριά τους.

Saint Etienne

30/9

Gagarin

Η μπάντα που άλλαζε την ποπ την εποχή που σε ολόκληρο τον κόσμο μεσουρανούσε το grunge, συναντά και πάλι το αθηναϊκό κοινό που την έχει λατρέψει για να ξαναφέρει τον ρομαντισμό στη ζωή μας την εποχή που τον έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Ian Anderson

1/10

Τεχνόπολη

Δεν υπάρχουν και πολλά που μπορεί να πει κανείς πλέον για τον θρυλικό Ian Anderson, πόσο μάλλον στο ελληνικό κοινό που τον έχει απολαύσει ουκ ολίγες φορές από κοντά. Αυτή τη φορά ο Anderson θα μας παρουσιάσει ζωντανά τις καλύτερες στιγμές των Jethro Tull σε μία και μοναδική εμφάνιση στην Τεχνόπολη.

God is an Astronaut

1/10

Fuzz

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες instrumental μπάντες του πλανήτη και ένα συγκρότημα που κατέχει ξεχωριστή θέση στη καρδιά του ελληνικού κοινού εδώ και χρόνια. Οι τρομεροί Ιρλανδοί του post-rock επιστρέφουν αυτή τη φορά στην Αθήνα με το πιο πρόσφατο δίσκο τους «Helios/Erebus» (ο οποίος έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές) για μια ζωντανή εμφάνιση γεμάτη ηλεκτρισμό και εντυπωσιακά visuals.

Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης

3/10

Ηρώδειο

Η ουγγρική ορχήστρα έχει κερδίσει εδώ και καιρό την αγάπη του αθηναϊκού κοινού και τώρα ήρθε η ώρα να το συναντήσει από κοντά για πρώτη φορά σε έναν απολύτως ταιριαστό χώρο. Εκρηκτικό ταμπεραμέντο, πηγαία ενέργεια και ένα σύνολο από 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 τρομερούς δεξιοτέχνες θα φέρουν στο Ηρώδειο τη ψυχή του τσιγγάνικου λαού σε μια σίγουρα συναρπαστική βραδιά. Τα εισιτήρια είναι περιορισμένα οπότε όσοι πιστοί, σπεύσατε.

Death In June

5/10 & 6/10

MODU

Οι Death in June είναι το μακροβιότερο από τα προσωπικά σχήματα του Βρετανού συνθέτη και τραγουδιστή Douglas P., του καλλιτέχνη που κατάφερε τελικά να εδραιώσει τον όρο και εν τέλει ολόκληρη τη μουσική σκηνή του neofolk.. Σύμφωνα με τον Douglas P., οι επιρροές της μουσικής που συνθέτει τα τελευταία 30 χρόνια προέρχονται στον Friedrich Nietzsche, την Nico, τον Scott Walker, τον Ennio Morricone και τη γενικότερη σκηνή της folk και industrial μουσικής. Στη συναυλία τους στην Αθήνα θα παρουσιάσουν ένα best-of setlist με τα καλύτερα τραγούδια που σημάδεψαν την πορεία τους μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Wiener Johann Strauss Capelle

8/10

Ηρώδειο

Και τώρα για κάτι εντελώς διαφορετικό. Η «Wiener Johann Strauss-Capelle», το μουσικό σύνολο που ίδρυσε η περίφημη μουσική δυναστεία των Στράους -ο Στράους πατέρας και οι υιοί του Γιόχαν, Γιόζεφ και Έντουαρντ- και συνόδευε τους Στράους σε όλη τους τη θριαμβευτική μουσική επέλαση από τη Βιέννη σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται στην Αθήνα με τους διάσημους μουσικούς, σπουδαίους Βιεννέζους χορευτές και τη σοπράνο Alexandra Reinprecht, για μια μοναδική μουσικοχορευτική πανδαισία. Συμμετέχουν διάσημοι μουσικοί, πρώτοι χορευτές και η σοπράνο της Όπερας της Βιέννης Alexandra Reinprecht.

Girls Names

10/10

Death Disco

Το post punk στα καλύτερά του. Η εξαιρετική μπάντα από την Ιρλανδία έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν το νέου τους άλμπουμ «Arms Around a Vision», όπου εκτός από το μπάσο, τις κιθάρες και τα ντραμς προσθέτουν στον ήχο τους το σαξόφωνο, το πιάνο και το hammond, μέχρι και ήχους σφυριών πάνω σε λαμαρίνες. Φυσικά το live θα περιέχει και κομμάτια από τις παλαιότερες δουλειές τους και, για τους λάτρεις τόσο του συγκροτήματος όσο και αυτού του είδους μουσικής, θα είναι από τις εμφανίσεις που δεν πρέπει να χάσουν.

Explosions in the Sky

15/10 & 16/10

Gagarin

Βρίσκονται στη Βίβλο του post rock δίπλα σε ονόματα όπως αυτά των Godspeed You! Black Emperor και Mogwai, και όχι άδικα. Οι Τεξανοί Explosions in the Sky είναι ένα από τα πλέον σημαντικά συγκροτήματα της πειραματικής ελέκτρο-ροκ μουσικής. Οι επαναλαμβανόμενες ηχητικές εκρήξεις στη μουσική τους είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές και αναγνωρίσιμες του είδους και τα live τους μια πραγματική εμπειρία των αισθήσεων. Αυτή τη φορά έρχονται στην Αθήνα με το νέο τους άλμπουμ «The Wilderness», το οποίο έχει ήδη εξυμνηθεί ως «ό,τι πιο συγκλονιστικό έφτιαξαν ποτέ» και «η καλύτερη στιγμή μιας καθόλα εδραιωμένης μπάντας».

Με περισσότερα από 30 χρόνια στη συναυλιακή και δισκογραφική τους πλάτη οι Annihilator είναι αναμφίβολα ένα από τα σπουδαιότερα και πλέον αναγνωρίσιμα metal groups. Επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο μοναδικά shows ώστε να αποδείξουν επί σκηνής πως η heavy metal μουσική παραμένει ζωντανή όσο ο Jeff Waters και η αρμάδα του περιοδεύουν ανά τον κόσμο.

B-Real (Cypress Hill & Prophets Of Rage)

10/11

PassPort Κεραμεικός

Θεωρείται ένας ζωντανός θρύλος για το hip hop και μια κλασσική φιγούρα αναγνωρίσιμη από όλους στη παγκόσμια μουσική σκηνή ως frontman των Cypress Hill αλλά και από τις μετέπειτα συνεργασίες του με άλλους «μεγάλους» του είδους όπως οι Busta Rhymes, Coolio, Method Man, LL Cool J και Snoop Dogg. Είναι ακόμα συν-δημιουργός του supergroup Prophets of Rage που αποτελείται από τον ίδιο, τους Rage Against The Machine (πλην Zack De La Rocha) και τον Chuck D των Public Enemy. Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η εμφάνισή του αναμένεται αρκετά θεαματική.

Τείνουν να γίνουν οι νέοι Puressence καθώς οι εμφανίσεις τους στο ελληνικό έδαφος είναι πλέον ετήσιες και καθιερωμένες, αυτό συμβαίνει όμως όταν το ελληνικό μουσικόφιλο κοινό αγαπά μια μπάντα: δε χορταίνει να τη βλέπει. Η μουσική των Allah-Las κινείται ανάμεσα στο West Coast garage rock, τα latin κρουστά, το ηλεκτρικό folk και τη vintage pop, είναι πλούσια σε ψυχεδελικούς ήχους και φέρνει μαζί της το φωτεινό αμερικανικό καλοκαίρι.

Moderat

12/11

Ο χώρος διεξαγωγής δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Είναι ένα από τα σπουδαιότερα ηλεκτρονικά σχήματα της εποχής μας, με μέλη από τους Apparat και τους Modeselektor και διάσημοι για τις ζωντανές εμφανίσεις τους που πλαισιώνονται από εντυπωσιακά visuals. Το σχήμα από το Βερολίνο επιστρέφει στην Αθήνα μετά από έξι χρόνια και αυτές είναι όλες οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής καθώς αναμένεται ο χώρος διεξαγωγής και η προπώληση εισιτηρίων. Πρόκειται όμως σίγουρα για ένα live που περιμένει πολύς κόσμος.

Madeleine Peyroux

18/11

PassPort Κεραμεικός

Μία από τις κορυφαίες σύγχρονες φωνές της jazz, η Madeleine Peyroux, που σε όλες τίς μέχρι τώρα εμφανίσεις της στην Ελλάδα έχει εισπράξει αποθεωτική υποδοχή από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για μια συναυλία στο PassPort Κεραμεικόςστις 18 Νοεμβριου. Θα παρουσιάσει τραγούδια από το νέο της άλμπουμ, Secular Hymns που θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά και τα αγαπημένα τραγούδια από όλη την καλλιτεχνική της πορεία

Sharrie Williams

18-21/11

Half Note Jazz Club

Η Sharrie Williams, η «Πριγκίπισσα τον Rockin' Gosper Blues» όπως την αποκαλούν, αποτελεί μια ιδιαίτερη παρουσία στο χώρο των blues χάρη στο γεγονός πως συνδυάζει περίτεχνα το κλασικό στοιχείο του ιδιώματος με σύγχρονες τάσεις και funky στοιχεία. Καταξιωμένη ήδη στην Αμερική, αρχίζει σιγά σιγά να κατακτά και τις καρδιές των Ευρωπαίων και τον Νοέμβριο είναι η σειρά της Αθήνας να λικνιστεί στις gospel/blues μελωδίες της.

And Also the Trees

19/11

Death Disco

Ένα από τα σημαντικότερα new wave/post punk συγκροτήματα της Μεγάλης Βρετανίας επιστρέφει στην Αθήνα για δύο μοναδικές εμφανίσεις. Υποβλητική ατμόσφαιρα, δραματικές μελωδίες, ποιητικοί στίχοι γεμάτοι λυρισμό είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά των AATT που έρχονται με ένα νέο άλμπουμ στις αποσκευές τους και μια μεγάλη επιλογή κλασικών επιτυχιών από το παρελθόν τους.

The Stranglers

20/11

Πειραιώς 117 Academy

Με πάνω από σαράντα χρόνια στη δισκογραφική και συναυλιακή τους πλάτη, τα τραγούδια των Stranglers έχουν συνοδέψει χιλιάδες στιγμές και αναμνήσεις από fans όλου του κόσμου. “No More Heroes”, “Peaches”, “Golden Brown”, “Nice ‘n’ Sleazy”, “Midnight Summer Dream”, “Always The Sun”, “Let Me Down Easy” αποτελούν λίγα μόνο από τα διαπιστευτήρια των Stranglers, τους οποίους το ελληνικό κοινό περιμένει κάθε φορά με την ίδια ανυπομονησία.

Iced Earth

26/11

Gagarin

Για τους μεταλλάδες φίλους, η σεζόν ξεκινά με ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του είδους, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα σε μία από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας τους. Οι Iced Earth βρίσκονται αυτή την εποχή στο τελευταίο στάδιο δημιουργίας του 12ου δίσκου τους που θα κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς και υλικό από αυτό θα ακουστεί για πρώτη φορά ζωντανά στις εμφανίσεις του σχήματος επί Ελληνικού εδάφους. Την ίδια μέρα θα εμφανιστεί ένα ακόμα συγκρότημα το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Testament

29/11

Gagarin

Οι φαν του thrash metal θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα του είδους, επτά χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση και λίγο πριν κυκλοφορήσουν τον νέο τους δίσκο. Οι Testament, γνωστοί για τα «δυνατά» live τους, θα παίξουν υλικό από την πλούσια καριέρα τους και πιθανότατα νέα κομμάτια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

Δημοφιλή