Γάλλος υπουργός Εσωτερικών: «Στηρίζουμε τους ελέγχους ασφαλείας στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας»

Καζνέβ: «Στηρίζουμε τους ελέγχους ασφαλείας στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας»
French Interior Minister Bernard Cazeneuve looks on as he leaves the national congress of the Civil Protection in Chateauroux, Central France, on September 10, 2016. / AFP / GUILLAUME SOUVANT (Photo credit should read GUILLAUME SOUVANT/AFP/Getty Images)
French Interior Minister Bernard Cazeneuve looks on as he leaves the national congress of the Civil Protection in Chateauroux, Central France, on September 10, 2016. / AFP / GUILLAUME SOUVANT (Photo credit should read GUILLAUME SOUVANT/AFP/Getty Images)
GUILLAUME SOUVANT via Getty Images

Αποφασισμένος να στηρίξει την ενίσχυση των ελέγχων ασφαλείας στα σύνορα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών κ. Μπερνάρ Καζνέβ, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα στο Παρίσι με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκο Τόσκα και Γιάννη Μουζάλα.

«Η Γαλλία συμμετέχει στις δράσεις της FRONTEX, καθώς και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO)», διαθέτοντας στην υπηρεσία τους πολυάριθμους εμπειρογνώμονες, τόσο στα hot spots όσο και στην ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα, διατηρείται το σύνολο των (36) Γάλλων εμπειρογνωμόνων που στηρίζουν τη FRONTEX, συνδράμοντας στο έλεγχο των συνόρων. Στο πλαίσιο της τρομοκρατικής απειλής με την οποία είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη σήμερα, η εν λόγω στήριξη της ενίσχυσης των ελέγχων ασφαλείας στα εξωτερικά σύνορα του χώρου Σένγκεν, κυρίως μέσω της διασταύρωσης ευρωπαϊκών και διεθνών αρχείων, κρίνεται απαραίτητη», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας.

Ο κ. Καζνέβ ανανέωσε, επίσης, τη στήριξη της Γαλλίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού μετεγκατάστασης των προσφύγων και της διαχείρισης της μεταναστευτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, (130) Γάλλοι εμπειρογνώμονες έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα, ενώ η Γαλλία θα συμμετέχει με προσωπικό (170) ατόμων στο μελλοντικό οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει ότι «η Γαλλία σήμερα συνεισφέρει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσώπων που χρήζουν προστασία: 3.800 θέσεις έχουν ήδη προταθεί, με ένα μηνιαίο ρυθμό που ξεπερνά τις 450 θέσεις, 1.656 αιτούντες άσυλο φιλοξενούνται ήδη στη Γαλλία, και άλλα 700 άτομα θα φιλοξενηθούν έως τα τέλη Οκτωβρίου. Από το Μάρτιο του 2016, (30) στελέχη προστασίας της OFPRA, (10) στελέχη του Γαλλικού Γραφείου Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης (OFII) και περίπου δέκα διερμηνείς εστάλησαν στην Ελλάδα για να στηρίξουν την επιτάχυνση αυτού του μηχανισμού μετεγκατάστασης. Ο Μπερνάρ Καζνέβ χαιρετίζει την πρόσθετη ενίσχυση προς την Ελλάδα, ύψους (115) εκατομμυρίων ευρώ, την οποία ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα