Γυναίκα υπέβαλε αγωγή κατά εταιρείας «έξυπνων» δονητών για παρακολούθηση των...συνηθειών της

Γυναίκα υπέβαλε αγωγή κατά εταιρείας «έξυπνων» δονητών για παρακολούθηση των...συνηθειών της
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Standard Innovation

Υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτρονικές συσκευές- και μετά υπάρχουν τα sex toys, η...σχέση των οποίων με τους/ τις ιδιοκτήτες/ ιδιοκτήτριές τους είναι ιδιαίτερη. Και αυτό υπογραμμίζεται σε μια δικαστική υπόθεση στην οποία μια γυναίκα από το Ιλινόις μηνύει την καναδική εταιρεία Standard Innovation, κατασκευάστρια δονητών, υποστηρίζοντας ότι ο «έξυπνος» (συνδεδεμένος με το smartphone της) δονητής έστειλε (ιδιαίτερα) προσωπικά δεδομένα της πίσω στην εταιρεία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmodo, τον Αύγουστο χάκερ στη συνδιάσκεψη Def Con αποκάλυψαν πως οι «έξυπνοι» δονητές We-Vibe της εταιρείας μεταδίδουν στοιχεία και δεδομένα που έχουν να κάνουν με τον χρήστη, όπως το επίπεδο θερμοκρασίας και η ένταση της δόνησης, πίσω στην εταιρεία σε πραγματικό χρόνο. Απαντώντας, η Standard Innovation επιβεβαίωσε ότι συλλέγει «κάποια περιορισμένα δεδομένα» και δεσμεύτηκε να καταστήσει πιο ξεκάθαρους τους όρους χρήσης των συσκευών της.

«Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα με αθροιστικό, μη ταυτοποιήσιμο τρόπο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. «Η θερμοκρασία του τσιπ του επεξεργαστή χρησιμοποιείται για να μας βοηθήσει να διαπιστώσουμε εάν οι επεξεργαστές των συσκευών λειτουργούν σωστά. Και τα δεδομένα για την ένταση της δόνησης χρησιμοποιούνται για να μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα πώς τα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας αξιολογούνται».

Παρόλα αυτά, τουλάχιστον μία πελάτισσα δεν έμεινε ικανοποιημένη από την απάντηση αυτή. Σύμφωνα με το Courthouse News, μία γυναίκα με τα αρχικά «Ν.Ρ» υπέβαλε αγωγή κατά της Standard Innovation στις 2 Σεπτεμβρίου, κατηγορώντας την εταιρεία για επίδειξη «πλήρους αδιαφορίας για τα δικαιώματα ιδιωτικότητας (privacy) των καταναλωτών της» και παραβίαση «πολλαπλών πολιτειακών και ομοσπονδιακών νόμων».

Όπως υποστηρίζει η ίδια, αγόρασε έναν δονητή We-Vibe τον περασμένο Μάιο, τον οποίο χρησιμοποίησε αρκετές φορές αλλά ποτέ δεν συνειδητοποίησε πως παρακολουθούσε και κρατούσε αρχείο, σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με τη χρήση του. Η Standard Innovation, προσθέτει, δεν επεσήμανε πως οι πληροφορίες αυτές μεταδίδονταν στους servers της στον Καναδά. Σύμφωνα με την N.P, τα «πιο προσωπικά δεδομένα» των πελατών της εταιρείας διακυβεύονται, περιλαμβανομένων των ωρών και των ημερομηνιών χρήσης, των επιπέδων έντασης που επελέγησαν, τον τρόπο δόνησης και τις διευθύνσεις email.

Δημοφιλή