Τέλος στην αποχή των δικηγόρων με το νέο δικαστικό έτος, στις 16 Σεπτεμβρίου

Τέλος στην αποχή των δικηγόρων με το νέο δικαστικό έτος, στις 16 Σεπτεμβρίου
Eurokinissi

Τερματίζεται η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους.

Την απόφαση, έλαβε σήμερα, η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, τα μέλη της ολομελείας ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στα εκκρεμή προβλήματα του Σώματος και ενόψει της ανταπόκρισης που αναμένουν από την κυβέρνηση σε σειρά εκκρεμών ζητημάτων του ασφαλιστικού νόμου, αποφάσισαν ομόφωνα να αναστείλουν από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου τη "στοχευμένη" αποχή που πραγματοποιούσαν τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος το Δικηγορικό Σώμα να παραμένει, ωστόσο σε διαρκή ετοιμότητα για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, εν αναμονή της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το ασφαλιστικό.

Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η ολομέλεια αναμένει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την δυνατότητα ίδρυσης επαγγελματικού ή αλληλοβοηθητικού Ταμείου των Δικηγόρων, την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015 μέχρι 31-12-2016 και την κατάργηση των παραβόλων προαγωγής των Δικηγόρων στο Εφετείο και τον Άρειο Πάγο.

Ακόμη, η ολομέλεια ομοφώνως επαναλαμβάνει την ομόθυμη αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος σε διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της δίκαιης δίκης και υπονομεύουν δικαιώματα διαδίκων και εργαζομένων στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Τέλος, η ολομέλεια αποφάσισε να καταγραφούν όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νέου ΚΠΔ και να υποβάλει σχετικές βελτιωτικές προτάσεις.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή