Ομάδες αυτοάμυνας θα κάνουν περιπολίες για την περιφρούρηση καταλήψεων στην Αθήνα

Ομάδες αυτοάμυνας θα κάνουν περιπολίες για την περιφρούρηση καταλήψεων στην Αθήνα
Alexandros Michailidis / SOOC

Ομάδες περιφρούρησης καταλήψεων που θα κάνουν μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες σε όλα τα υπό κατάληψη κτίρια της Αθήνας δημιουργούνται μετά την επίθεση στην κατάληψη στέγης στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια.

Σε κείμενό τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου άτομα που υπογράφουν ως «ομάδες περιφρούρησης καταλήψεων στέγασης» δηλώνουν ότι:

«Μετά την φασιστική επίθεση στην κατάληψη στέγης "Νοταρά 26", αλλά και την προσπάθεια επανεμφάνισης των φασιστών οργανωμένα στο κοινωνικό πεδίο, κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία ομάδων αυτοάμυνας και προστασίας των προσφυγικών καταλήψεων από παρακρατικές και άλλες προκλήσεις. Για το σκοπό αυτό από κοινού με τις καταλήψεις στέγασης και διάφορες συλλογικότητες/ ομάδες δημιουργήσαμε τις μηχανοκίνητες ομάδες περιφρούρησης καταλήψεων. Σκοπός τους είναι η άμεση αποτρεπτική επέμβαση σε περίπτωση φασιστικών επιθέσεων. Οι ομάδες θα πραγματοποιούν μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες-περιφρουρήσεις σε όλες τις καταλήψεις, ενώ η πρώτη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/9».

Δημοφιλή