ΔΙΕΘΝΕΣ
13/09/2016 10:14 EEST | Updated 13/09/2016 10:14 EEST

Εντοπισμός 200 κρουσμάτων Ζίκα στην Ταϊλάνδη

REUTERS/Athit Perawongmetha

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει περίπου 200 κρούσματα του ιού Ζίκα από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας, καθιστώντας την μια χώρα με έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στην περιοχή.

Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης επιβεβαιώνει τον αριθμό κρουσμάτων Ζίκα φέτος.

Η ανακοίνωση γίνεται μία ημέρα αφού ειδικοί του χώρου της υγείας καλούν την Ταϊλάνδη να επιδείξει μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά στον κίνδυνο που αποτελεί ο Ζίκα στη δημόσια υγεία, αφού αξιωματούχοι υποβάθμισαν τους κινδύνους που δημιουργούνται από τις μολύνσεις από τον ιό, που μεταδίδεται μέσω κουνουπιών.

Αξιωματούχοι έχουν εκφράσει τον προβληματισμό πως η αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με τον Ζίκα, που συνδέεται με γενετικές δυσμορφίες, θα έπληττε την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

«Από τον Ιανουάριο, έχουμε καταγράψει περίπου 200 περιπτώσεις και μέσα στις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουμε επιβεβαιώσει έναν μέσο όρο 20 νέων κρουσμάτων ανά εβδομάδα» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας, Σουβαναχάι Ουαταναγινγκτσαροενχάι, στο Reuters.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σταθερός» είπε, χωρίς να δώσει επιπλέον πληροφορίες.

Η Σιγκαπούρη ανέφερε τον εντοπισμό του πρώτου τοπικά μολυνθέντος ασθενούς στις 27 Αυγούστου και έκτοτε οι μολύνσεις που έχουν αναφερθεί έχει ξεπεράσει τις 300. Ακόμη, κρούσματα έχουν αναφερθεί και στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.