5 οικονομικές και μικρές αλλαγές που θα ανανεώσουν αμέσως το σπίτι σας

5 οικονομικές και μικρές αλλαγές που θα ανανεώσουν αμέσως το σπίτι σας
Living room in an old building flat, Hamburg, Germany
Arnt Haug / LOOK-foto via Getty Images
Living room in an old building flat, Hamburg, Germany

Όσο όμορφα διακοσμημένο κι αν είναι το σπίτι σας, υπάρχει η περίπτωση να το βαρεθείτε μετά από λίγο και να θέλετε να κάνετε μερικές αλλαγές για να το ανανεώσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να φέρετε το σπίτι άνω κάτω.

Μερικές μικρές αλλαγές αρκούν για να νιώσετε τον αέρα της ανανέωσης στο σπίτι σας.

1. Αλλάξτε το ψυγείο σας

Και όταν λέμε το ψυγείο σας δεν εννοούμε το μηχάνημα αλλά όλα όσα βρίσκονται στην πόρτα του. Όλοι συνηθίζουμε να έχουμε μαγνητάκια, φωτογραφίες, ζωγραφιές και άλλα αναμνηστικά στο ψυγείο, οπότε ήρθε η στιγμή να τα ανανεώσετε ή να τα αλλάξετε.

2. Νέα σεντόνια

Ένα σετ με καινούρια σεντόνια σε διαφορετικά σχέδια ή στρώματα θα δώσουν διαφορετικό χρώμα και εικόνα στην κρεβατοκάμαρά σας. Τολμήστε με χρώματα που δεν συνηθίζετε για να δείτε ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή.

3. Νέα μαξιλάρια

Ανανεώστε τα μαξιλάρια που έχετε στο σαλόνι σας και δώστε έναν εντελώς διαφορετικό τόνο. Συνδυάστε διαφορετικά χρώματα, σχέδια και μεγέθη και μην φοβάστε να πειραματιστείτε.

4. Αντικαταστήστε τις πετσέτες σας

Εκτός από τους λόγους υγιεινής που είναι καλό να αλλάζετε συχνά τις πετσέτες σας, θα αλλάξουν και όλο το χρώμα στο μπάνιο σας. Επενδύστε σε μερικές καλές πετσέτες.

5. Διακοσμήστε με λουλούδια

Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία από χρώματα και είδη στα λουλούδια που ένα διαφορετικό μπουκέτο μπορεί να αλλάξει εντελώς το «πρόσωπο» του σπιτιού σας. Μην περιοριστείτε μόνο στο σαλόνι. Διακοσμήστε με λουλούδια το μπάνιο σας, την τραπεζαρία, το μπαλκόνι, ακόμα και την κουζίνα σας.